
Opskrift på pølsebrød med linsemel
Lækre pølsehorn bagt med bl.a. havregryn og linsemel, der giver velsmagende og fiberrige pølsehorn.
Linser kan anvendes i mange ting, og linsemel, lavet af malede linser, er et af de nyere produkter, som nok kun få endnu har stiftet bekendtskab med. Linser smager godt, og så er de rige på både fibre og proteiner, så det er bestemt værd at forsøge at implementere dem i kosten.
Server pølsehornene som en snack eller brug dem i madpakken. De kan også fryses, men afkort i så fald bagetiden med et par minutter.

Pølsebrød med linsemel
Ingredients
- 0.5 package Gær
- 3 deciliter Kærnemælk
- 1 spsk. Salt
- 1 spsk. Sukker
- 3 spsk. Olie
- 400 gram Hvedemel evt. lidt mere
- 1 deciliter Havregryn kan undlades
- 1 deciliter Linsemel kan undlades
- Pølser almindelige eller pølsehornspølser
Instructions
- Smuldr gæren i en røreskål eller et dejfad. Hæld kærnemælk, sukker og salt ned til gæren. Rør i blandingen med et håndpiskeris, til gæren er opløst. Tilsæt olie, havregryn og linsemel og rør godt. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og ælt, til du har en glat og smidig dej. Læg et fugtigt viskestykke (eller brug en badehætte) over skålen. Lad dejen hæve i to timer.
Slå dejen ned og tag den ud på et meldrysset bord. Ælt den let igennem og rul den tyndt ud. Skær dejen ud i trekanter. Bruger du almindelige pølser, deles hver i tre, og bruger du pølsehornspølser kan de bruges, som de er. Læg en pølse på den brede ende af hvert dejstykke og rul dejen omkring pølsen. Start fra den brede ende. Placer pølsehornene på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve i cirka 30 minutter. Bag de færdighævede pølsehorn ved 210 grader varmluft i cirka 10 minutter.
Lad de færdigbagte pølsehorn afkøle på en bagerist.