x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Pølsebrød med linsemel

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 27. september 2018

Lækre pølsehorn bagt med bl.a. havregryn og linsemel, der giver velsmagende og fiberrige pølsehorn. 

Linser kan anvendes i mange ting, og linsemel, lavet af malede linser, er et af de nyere produkter, som nok kun få endnu har stiftet bekendtskab med. Linser smager godt, og så er de rige på både fibre og proteiner, så det er bestemt værd at forsøge at implementere dem i kosten.

Server pølsehornene som en snack eller brug dem i madpakken. De kan også fryses, men afkort i så fald bagetiden med et par minutter.


Pølsebrød med linsemel

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 2 timer 30 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 10 stk.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 0.5 package Gær
  • 3 deciliter Kærnemælk
  • 1 spsk. Salt
  • 1 spsk. Sukker
  • 3 spsk. Olie
  • 400 gram Hvedemel evt. lidt mere
  • 1 deciliter Havregryn kan undlades
  • 1 deciliter Linsemel kan undlades
  • Pølser almindelige eller pølsehornspølser

Sådan gør du

  • Smuldr gæren i en røreskål eller et dejfad.
    Hæld kærnemælk, sukker og salt ned til gæren.
    Rør i blandingen med et håndpiskeris, til gæren er opløst.
    Tilsæt olie, havregryn og linsemel og rør godt.
    Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og ælt, til du har en glat og smidig dej.
    Læg et fugtigt viskestykke (eller brug en badehætte) over skålen.
    Lad dejen hæve i to timer.
    Pølsebrød med linsemel
    Slå dejen ned og tag den ud på et meldrysset bord.
    Ælt den let igennem og rul den tyndt ud.
    Skær dejen ud i trekanter.
    Bruger du almindelige pølser, deles hver i tre, og bruger du pølsehornspølser kan de bruges, som de er. 
    Læg en pølse på den brede ende af hvert dejstykke og rul dejen omkring pølsen. Start fra den brede ende.
    Placer pølsehornene på en bageplade beklædt med bagepapir.
    Lad dem efterhæve i cirka 30 minutter.
    Bag de færdighævede pølsehorn ved 210 grader varmluft i cirka 10 minutter.
    Pølsebrød med linsemel
    Lad de færdigbagte pølsehorn afkøle på en bagerist.
     

Noter

Bryder du dig ikke om havregryn og linsemel, så undlad det og brug i stedet en lidt større mængde hvedemel.
Du kan også erstatte meltyperne med fuldkornsmel og på denne måde få et grovere og mere fiberrigt pølsebrød.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.