
Opskrift på pocheret pære (sous vide)
Savner du tit inspiration til hvad du kan servere for gæster? Her er et vanvittig godt bud, hvor alt kan laves i forvejen ved hjælp af sous vide.
Her har vi en lækker kombination af sødme, fedme, syrlighed og bitterhed i form af en pocheret pære, espresso-is og hvid chokoladesauce.
Vi har opskriften fra bogen: “Gæstemad med sous vide“, hvor forfatteren Peter Friehling skriver følgende om opskriften:
“En dejlig voksendessert med afbalanceret bitterhed fra grape og kaffe og masser af sødme fra den hvide chokolade.”

Pocheret pære (sous vide)
Ingredienser
Pocheret pære (sous vide)
- 4 stk. Pærer
- 3 deciliter Grapejuice
- 6 spsk. Sukker
Espressois (sous vide)
- 4 stk. Æggeblommer
- 100 gram Sukker
- 3 deciliter Mælk skummet
- 0.5 deciliter Espresso
- 2 deciliter Piskefløde
- 1 knivspids Salt
Hvid chokoladesovs (sous vide)
- 300 gram Hvid chokolade
- 2.5 deciliter Fløde
Sådan gør du
Pocheret pære (sous vide)
- Pære pocheret i grape sikrer, at pæren kommer til sin ret med både sødme, syre og bitterhed: Skær pærerne i kvarte, og fjern kernehusene, men undlad at skrælle dem. Bland grapesaft og sukker, og vakuumpak det med de kvarte pærer. Tilbered i 1 time ved 85 °C sous vide. Afkøl.
Espressois (sous vide)
- Fed, cremet flødeis med en bitterhed fra espressoen, som klæder bitterheden i den grape-pocherede pære: Pisk æggeblommer og sukker. Tilsæt de øvrige ingredienser, og pisk dem sammen. Vakuumpak væsken, og tilbered i 45 minutter ved 84 °C sous vide. Afkøl. Frys ismassen i en ismaskine. Har du ikke en ismaskine, skal du med jævne mellemrum under indfrysningen røre i massen for at undgå iskrystaller.
Hvid chokoladesovs (sous vide)
- Flydende sødme til at fuldende desserten: Riv den hvide chokolade, og bland den med fløden. Vakuumpak, og tilbered ved 60 °C sous vide i 15 minutter. Massér posen for at samle sovsen, og afkøl.
Klar, parat, spis
- Pærerne kan laves færdige flere dage i forvejen og opbevares i køleskabet. Isen kan laves færdig lang tid i forvejen, men har dog den flotteste konsistens, hvis den kommer direkte fra ismaskinen. Den hvide chokoladesovs kan laves færdig flere dage i forvejen og opbevares i køleskabet. Tag pærerne ud af posen, og si væsken fra. Portionsanret med to kvarte pærer, en god kugle is og godt med hvid chokoladesovs.