
Opskrift på plantemælk
Ofte støder man på betegnelsen plantemælk i opskriften og man kan være i tvivl om hvordan det laves. Det prøver vi at hjælpe dig med og vi har 3 forskellige udgaver af plantemælk her.
Vi har fået opskriften fra bogen: “Plantemad“. Den er skrevet af Mia Gardum, der siger følgende omkring opskriften:
“Det er både let og billigt at lave plantemælk derhjemme, så der er ingen grund til at betale i dyre domme for færdigudgaverne. Plantemælken kan både bruges i madlavningen, drikkes iskold eller hældes over hjemmelavet granola. Her er mine tre favoritter.”

Plantemælk
Ingredienser
Havremælk
- 100 gram Havregryn
- 1 liter Vand
- 1/3 tsk. Salt
Mandelmælk
- 150 gram Mandler
- 1 liter Vand
- 0.25 tsk. Salt
- 1 tsk. Vaniljepulver
Cashewmælk
- 150 gram Cashewnødder
- 1 liter Vand
- 0.25 tsk. Salt
Sådan gør du
- Hvis der bruges mandler eller cashewnødder, lægges disse i blød et døgn før, mælken skal laves.
- Hvis du bruger havregryn, er 1 time nok.
- Dræn nødderne/havregrynene, og blend dem med vand og de resterende ingredienser ved høj hastighed, til vandet bliver cremet og hvidt.
- Si derefter gennem en finmasket si eller et ostelærred, inden mælken hældes på flaske.
- Plantemælken holder sig 4-5 dage i køleskabet.