x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Plantemælk

FADLSFORLAG | 21. marts 2019

Ofte støder man på betegnelsen plantemælk i opskriften og man kan være i tvivl om hvordan det laves. Det prøver vi at hjælpe dig med og vi har 3 forskellige udgaver af plantemælk her.

Vi har fået opskriften fra bogen: “Plantemad“. Den er skrevet af Mia Gardum, der siger følgende omkring opskriften:

“Det er både let og billigt at lave plantemælk derhjemme, så der er ingen grund til at betale i dyre domme for færdigudgaverne. Plantemælken kan både bruges i madlavningen, drikkes iskold eller hældes over hjemmelavet granola. Her er mine tre favoritter.” 


Plantemælk

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 1 liter
Forfatter: fadlsforlag

Ingredienser

Havremælk

  • 100 gram Havregryn
  • 1 liter Vand
  • 0.333333 tsk. Salt

Mandelmælk

  • 150 gram Mandler
  • 1 liter Vand
  • 0.25 tsk. Salt
  • 1 tsk. Vaniljepulver

Cashewmælk

  • 150 gram Cashewnødder
  • 1 liter Vand
  • 0.25 tsk. Salt

Sådan gør du

  • Hvis der bruges mandler eller cashewnødder, lægges disse i blød et døgn før, mælken skal laves.
    Hvis du bruger havregryn, er 1 time nok.
    Dræn nødderne/havregrynene, og blend dem med vand og de resterende ingredienser ved høj hastighed, til vandet bliver cremet og hvidt.
    Si derefter gennem en finmasket si eller et ostelærred, inden mælken hældes på flaske.
    Plantemælken holder sig 4-5 dage i køleskabet. 

Noter

Tip: Du kan også sagtens si mælken igennem et viskestykke – sørg blot for at vaske det uden skyllemiddel inden!

Om forfatteren




Vi har fået opskriften fra bogen: "Plantemad"