Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Pico de gallo (tomatsalsa) 

Jens Folke KøkkenkemistenKøkkenkemisten
 

Jens Folke, også kendt som Køkkenkemisten har altid brændt for at lave kvalitetsmad af gode råvarer og gerne helt fra grunden. Han fileterer fisk, slagter lam, opskærer rådyr, grise og gæs, laver pålæg og pølser, salter, varm- og koldrøger, tilbereder sous vide, samler spisesvampe og sanker vilde planter. Han har tidligere holdt kokkekurser for LOF i Holbæk, og fra 2014-2022 har han haft artikler i næsten hvert nummer af Dansk Kemi. Han er tourguide i Foreningen til Svampekundskabens Fremme, medlem af Det Danske Gastronomiske Akademi og skriver som forsker om gastronomi på Lex.dk, Danmarks on-line nationalleksikon.

7. juni 2024
Frisk og lækker Pico de gallo (tomatsalsa) opskrift med solmodne tomater, rødløg, chili, hvidløg og koriander marineret i limesaft og salt. Perfekt til tacos, burritos eller som en snack med tortillachips. Læs opskriften her!
Pico de gallo (tomatsalsa)

Opskrift på pico de gallo (tomatsalsa) 

Pico de gallo, også kendt som tomatsalsa, er en frisk og lækker mexicansk salsa, der bringer et strejf af sommer til ethvert måltid. Denne opskrift er baseret på kold marinering af grøntsagerne med limesaft og salt, hvilket fremhæver de naturlige smage og giver en frisk og syrlig finish. En spændende variant indebærer at brune ingredienserne på en pande først, hvilket tilføjer en dybere smag med røgede noter. Pico de gallo er perfekt som tilbehør til tacos, burritos, grillmad eller bare som en snack med tortillachips.


Pico de gallo (tomatsalsa)
Antal: 4 personer

Pico de gallo (tomatsalsa) 

Frisk og lækker Pico de gallo (tomatsalsa) opskrift med solmodne tomater, rødløg, chili, hvidløg og koriander marineret i limesaft og salt. Perfekt til tacos, burritos eller som en snack med tortillachips. Læs opskriften her!
Forfatter: Køkkenkemisten
Ret: Salat
Køkken: Mexikansk
Forb. tid: 15 minutter
Trækketid: 1 time

Ingredienser

  • 300 gram Tomater solmodne
  • 40 gram Rødløg finthakket
  • 1 stk. Grøn chili udstenet og finthakket (gerne Jalapeño)
  • 1 fed Hvidløg
  • 1-2 spsk. Koriander frisk eller anden krydderurt
  • Limesaft
  • Salt

Sådan gør du

  • Skær tomaterne i små tern og vrid en smule af væsken fra dem.
  • Bland tomaterne i en skål med finthakket rødløg, chili, hvidløg og koriander.
  • Vend tomatblandingen med salt og limesaft.
  • Lad salsaen trække i en times tid inden servering.
  • Smag til med ekstra salt og lime inden servering.

Noter

Pico de gallo (tomatsalsa)