ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Perlebygsalat med kylling

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

9. juni 2023
I denne skønne, mættende salat får I en kombi af perlebyg, kylling, æbler, fennikel og grønt – fyldig, rustik og herligt afstemt med en mild sennepsdressing.
Perlebygsalat med kylling

Opskrift på perlebygsalat med kylling

I denne skønne, mættende salat får I en kombi af perlebyg, kylling, æbler, fennikel og grønt – fyldig, rustik og herligt afstemt med en mild sennepsdressing.

Perlebyg er egentlig polerede bygkerner og minder i konsistensen lidt om ris – bare grovere. Perlebyggen er da også ganske rigtigt et sundt alternativ til ris, da de har et højere indhold af kostfibre – de holder dig altså mætte længe og kan bruges i risottoer, salater, til gryderetter mv.

Jeg kan ret godt lide at bruge perlebyg i mine retter; jeg synes de smager af lidt mere end ris og jeg kan godt lide den lidt grovere konsistens og de mange anvendelsesmuligheder.

I denne salat giver de fint modspil til den friske salat, den krydrede kylling og de sprøde æbler. Fenniklen klæder den salaten godt med sin milde smag af anis – jeg synes det gør salaten lidt mere interessant at der lige er en smagsvariant mere inde over. Man stopper lige op og tænker “Hov, hvad var det?” mens smagsløgene går på opdagelse. Men er du slet ikke til fennikel, kan den også sagtens laves uden.

Jeg spiser denne salat som måltidssalat og det klæder den godt, at blive serveret med lidt lækkert brød til.


Perlebygsalat med kylling
Antal: 2 personer

Perlebygsalat med kylling

I denne skønne, mættende salat får I en kombi af perlebyg, kylling, æbler, fennikel og grønt – fyldig, rustik og herligt afstemt med en mild sennepsdressing.
Forfatter: Henriette Kristiansen
Ret: Frokost, Tilbehør
Køkken: Dansk
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

  • 1,5 deciliter Perlebyg
  • 200 gram Kyllingebrystfilet
  • Smør til stegningen
  • Salt og peber
  • 1/2 stk. Fennikel cirka 75 gram
  • 3 stk. Forårsløg
  • 2 stk. Æbler
  • 1 håndfuld Salat grøn, f.eks. feldsalat

Dressing

  • 2 spsk. Olivenolie
  • 1 spsk. Æblecidereddike
  • 1 tsk. Dijonsennep
  • 1 tsk. Honning flydende
  • Salt lidt

Sådan gør du

  • Sæt perlebyg til kogning i letsaltet vand. De skal ha ca. 20 min, så de er møre, men med bid.
  • Skær kylling i mindre stykker og brun dem i lidt smør på en pande, krydr med salt og peber.
  • Skær fennikel i små stykker og forårsløg i tynde skiver, tilsæt til panden og svits med 3-4 min.
  • Hæld vand fra perlebyg og skyl med dem med koldt vand, lad dem dryppe af.
  • Rør alle ingredienser til dressingen godt sammen og vend i perlebyggen.
  • Vend også kylling, fennikel og forårsløg i perlebyggen
  • Skær æblet i små tern og vend i perlebyggen sammen med salat og så er den klar.