Opskrift på passionstærte med hvid chokolade og citrus
Dette er min helt egen opskrift på en skøn passionstærte!
Den er bagt på en lækker, sprød kiksebund af Digestivekiks og fyldt med en supercremet og syrligsød passionsganache, lavet på hvid chokolade.
Sydens sol i frugtform
De fleste mennesker er helt vilde med chokoladeganache, fordi det er en så blød og cremet fornemmelse i munden og fyldigt i smagen. Det smarte ved at bruge hvid chokolade er, at du kan give ganachen nærmest lige den smag, du ønsker. Det er særligt velegnet, hvis du vil lave en ganache med tydelig frugtsmag.
Og det er lige det, vi vil med denne opskrift.
Passionsfrugt, der faktisk slet ikke er en frugt, men derimod et bær, er kendt for sin syrlige og utroligt eksotiske smag. Den smager simpelthen af at sidde på en sydlandsk strand og se solen gå ned over havet.
Og hvis man kan indkapsle dén følelse i en kage, så er det svært at forestille sig, at den ikke falder i god jord hos de fleste..
Den perfekte Digestive kiks
Kiksebund er virkelig lækkert i kager, og Digestive kiks er nærmest som skabt til formålet, både takket være den ret karakteristiske smag og konsistens, som en rigtig god Digestivekiks skal have.
Digestivekiks kommer i mange både billigere og dyrere udgaver, og det er selvfølgelig smag og behag, hvilken der er den bedste. Overordnet set skal en god Digestivekiks dog helst have en dejlig “kornagtig” smag, en god tilpas fedme og ikke være for tør, og så skal den være både sød og let salt i smagen. Den skal også helst smuldre ret nemt og hurtigt i munden og ikke være alt for kompakt i konsistensen.
Passionstærte med hvid chokolade og citrus opskrift
Du kan bage din tærte i lige den form, du ønsker. Rent mængdemæssigt passer denne opskrift til en 25 x 8 centimeter tærteform.

Passionstærte med hvid chokolade og citrus
Ingredienser
Kiksebund
- 100 gram Kiks havrekiks eller Digestive
- Salt 1 nip
- 50 gram Smør
Passionsganache
- 200 gram Hvid chokolade Callebaut eller andre små ’knapper’
- 100 milliliter Passionsfrugtpuré eller passionsfrugtsaft uden kerner
- 100 milliliter Piskefløde
- 0.5 stk. Citron saft + skal
Passionsgelé
- Husblas 4 blade
- 100 milliliter Passionsfrugtpuré eller passionsfrugtsaft uden kerner
- 0.5 deciliter Citronsaft
- 0.5 deciliter Sukker
Sådan gør du
Kiksebund
- 1) Blend kiksene til krummer og bland med salt. 2) Smelt smørret og bland det sammen med kiksekrummerne. 3) Fordel massen i en aflang tærteform beklædt med bagepapir i bunden, og tryk den godt sammen med fingrene. 4) Kom kiksebunden i køleskabet.
Passionsganache
- 1) Smelt chokoladen i en skål over vandbad og tag skålen af varmen. 2) Bring fløde, passionsfrugt og citron til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det herefter over chokoladen. 3) Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber til massen samler sig og bliver blank. Stavblend evt. hvis den ikke bliver blank nok. 4) Fordel ganachen på kiksebunden i tærteformen, og stil tærten i køleskabet til den her helt afkølet, minimum 3 timer.
Passionsgelé
- 1) Læg husblas i blød i koldt vand. 2) Bland citronsaft og passionssaft med sukker. 3) Smelt husblas ved lav varme, og bland med frugtsaften. 4) Fordel væsken på tærten og sæt den tilbage på køl til geléen helt har sat sig. 5) Pynt evt. med hvide chokoladeperler, smeltet hvid chokolade og grønne urter.