
Opskrift på panna cotta med rabarber
Så fik jeg afprøvet min hjemmelavede rabarbersirup, som jeg lavede forleden 😉
Jeg er jo helt pjattet med rabarber og søde sager generelt, så jeg glædede mig rigtig til at få lavet en masse lækre ting med min nye sirup.
Det blev til én af de italienske klassikere, nemlig panna cotta med hvid chokolade, mynte og et skønt rabarbertwist.

Panna cotta med rabarber
Ingredienser
Panna Cotta
- 2 stk. Husblasblade
- 0.5 liter Piskefløde
- 100 gram Hvid chokolade
- 1 tsk. Vaniljepulver
- 2 stængler Mynte
Rabarbergelé
- 1.5 deciliter Rabarbersirup
- 2 stk. Husblasblade
Sådan gør du
- Læg husblas i blød og hak chokoladen.
- Hæld fløden og de øvrige ingredienser i en gryde og varm op under omrøring.
- Inden husblassen vrides og kommes i fløden, tages mynten op af gryden. Lad husblassen smelte.
- Flødemassen hældes på glas.
- Stilles på køl i minimum 2 timer.
Rabarber gelé
- Husblassen lægges i blød i 5 minutter.
- Siruppen varmes op i en gryde og husblassen tilsættes og smeltes.
- Lad geléen køle lidt af, inden den hældes over din panna cotta.
- Stil det på køl i minimum 2 timer.
- Afpynt med frisk mynte inden servering. Du kan også pynte med rød syre eller chokolade.