x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Panna cotta med rabarber

ANNE METTE AUTZEN | 15. juni 2020

Så fik jeg afprøvet min hjemmelavede rabarbersirup, som jeg lavede forleden 😉

Jeg er jo helt pjattet med rabarber og søde sager generelt, så jeg glædede mig rigtig til at få lavet en masse lækre ting med min nye sirup.

Det blev til én af de italienske klassikere, nemlig panna cotta med hvid chokolade, mynte og et skønt rabarbertwist.

Panna cotta med rabarber

Panna cotta med rabarber


Panna cotta med rabarber

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Antal: 6 portioner
Forfatter: Anne Mette Autzen

Ingredienser

Panna Cotta

  • 2 Husblasblade
  • 0.5 liter Piskefløde
  • 100 gram Hvid chokolade
  • 1 tsk. Vaniljepulver
  • Mynte 2 stængler

Rabarbergelé

  • 1.5 deciliter Rabarbersirup
  • 2 Husblasblade

Sådan gør du

  1. Læg husblas i blød.

  2. Chokoladen hakkes.

  3. Hæld fløden og de øvrige ingredienser i en gryde og varm op under omrøring.

  4. Inden husblassen vrides og kommes i fløden, tages mynten op af gryden. Lad husblassen smelte.

  5. Flødemassen hældes på glas.

  6. Stilles på køl i minimum 2 timer.

 

    Rabarber gelé 

      1. Husblassen lægges i blød i 5 minutter.
      2. Siruppen varmes op i en gryde og husblassen tilsættes og smeltes.
      3. Lad geléen køle lidt af, inden den hældes over  panna cottaen.
      4. Stil det på køl i minimum 2 timer.
      5. Afpynt med frisk mynte inden servering. Du kan også pynte med rød syre eller chokolade.
      Panna cotta med rabarber
       

    Om forfatteren


    Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!