
Opskrift på pankopaneret sej
I samarbejde med vores sponsor HelloFresh har vi denne lækre opskrift:
Gør ugens fiskedag til noget særligt med vores opskrift på pankopaneret sej. Denne ret bringer en sprød nydelse til middagsbordet, akkompagneret af aromatiske hvidløgsris og en farverig buket af ovnbagte grøntsager. Let at lave og utroligt tilfredsstillende, denne opskrift er perfekt til dem, der søger en sund, men smagfuld måltidsoption.
Retten er del af menuen fra deres måltider for d. 13.-19. april. Du kan se alle ugens menuer her.

Pankopaneret sej
Grej
Ingredienser
- 40 gram Aioli
- 250 gram Sej
- 50 gram Panko
- 1 fed Hvidløg
- 150 gram Jasminris
- 1 stk. Gulerod
- 250 gram Broccoli
- 1 stk. Agurk
- Mayonnaise med sesam
- 12 milliliter Hvidvinseddike
- 50 gram Mayonnaise med sort seam
Derudover (ikke inkluderet i måltidskassen)
- 1/2 tsk. Salt trin 1
- 3 deciliter Vand trin 1
- 1/2 spsk. Olivenolie trin 1
- 1/2 tsk. Sukker trin 2
- 1 spsk. Vand trin 2
- 1/4 tsk. Salt trin 3
- 1/2 spsk. Ketchup trin 4
- 1 spsk. Olivenolie trin 5
Sådan gør du
Trin 1
- Kog Hvidløgsris: Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
- Pres eller hak hvidløg fint.
- Opvarm olivenolie i en mellemstor gryde på middel varme.
- Svits hvidløg i 30 sek., tilsæt vand og ris, bring i kog, kog under låg på middellav varme i 12 min., lad hvile under låg i 10 min.
Trin 2
- Sylt Agurk: Skær agurk i tynde skiver.
- Bland hvidvinseddike, sukker, vand og et nip salt i en skål, vend agurken i, og stil til side.
Trin 3
- Bag Grøntsager: Skær broccoli og gulerod, fordel på bageplade, dryp med olivenolie, krydr med salt, og bag i 10-12 min.
Trin 4
- Paner Fisk: Skær sej i strimler.
- Bland aioli, ketchup, og et nip salt og peber i en skål, vend fisk heri, derefter i panko.
Trin 5
- Steg Grøntsager og Fisk: Steg fisk i olivenolie i en stegepande til gylden og gennemstegt.
Server:
- Anret hvidløgsris med grøntsager, fisk, og syltet agurk.
- Top med sort sesammayonnaise.