Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Panisse

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

10. august 2018
Sprøde kikærte fritter. Kan du lide polenta fritter, kan du helt sikkert også lide disse lækre kikærtefritter, der her er i en friturestegt version. Fritterne er nemme at lave og er virkelig lækre som en snack eller som en del af en middag med et mellemøstligt tema.

Opskrift på panisse

Kan du lide polenta fritter, kan du helt sikkert også lide disse lækre kikærtefritter, der her er i en friturestegt version. Fritterne er nemme at lave og er virkelig lækre som en snack eller som en del af en middag med et mellemøstligt tema.


Antal: 4 personer

Panisse

Sprøde kikærte fritter. Kan du lide polenta fritter, kan du helt sikkert også lide disse lækre kikærtefritter, der her er i en friturestegt version. Fritterne er nemme at lave og er virkelig lækre som en snack eller som en del af en middag med et mellemøstligt tema.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Tilbehør
Køkken: Middelhavet
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

  • 100 gram Mel kikærtemel
  • 3 deciliter Vand eller fond
  • Salt
  • Peber
  • 3 spsk. Parmesan revet
  • Olie til frittering

Sådan gør du

  • Bland ingredienserne til dine kikærtefritter i en gryde. Opvarm langsomt under piskning. Du skal ende med en grød, der lige netop kan piskes. Er grøden for tyk, tilsættes lidt mere vand eller fond. Kog grøden ved jævn varme (det skal småboble) i cirka 10 minutter.
    Hæld grøden i et fad, der forinden er smurt med olivenolie. Lad grøden afkøle. Når den er kold, skæres den i mundrette stykker. Stykkerne fritteres, til de er let gyldne. 
    Når den er kølet af, skæres den i mundrette stykker, der fritteres til de bliver let gyldne (det tager cirka fem minutter, og olien skal være cirka 180 grader varm).
    Kikærtefritterne drysses med lidt salt og kan serveres som forret med aioli eller som tilbehør til lyst kød.
    Panisse
     
    Panisse

Noter

Tip: Tilsæt eventuelt en knivspids stødt spidskommen til kikærtegrøden for en ægte mellemøstlig smag!