Opskrift på panisse
Kan du lide polenta fritter, kan du helt sikkert også lide disse lækre kikærtefritter, der her er i en friturestegt version. Fritterne er nemme at lave og er virkelig lækre som en snack eller som en del af en middag med et mellemøstligt tema.
Panisse
Ingredienser
- 100 gram Mel kikærtemel
- 3 deciliter Vand eller fond
- Salt
- Peber
- 3 spsk. Parmesan revet
- Olie til frittering
Sådan gør du
- Bland ingredienserne til dine kikærtefritter i en gryde. Opvarm langsomt under piskning. Du skal ende med en grød, der lige netop kan piskes. Er grøden for tyk, tilsættes lidt mere vand eller fond. Kog grøden ved jævn varme (det skal småboble) i cirka 10 minutter. Hæld grøden i et fad, der forinden er smurt med olivenolie. Lad grøden afkøle. Når den er kold, skæres den i mundrette stykker. Stykkerne fritteres, til de er let gyldne. Når den er kølet af, skæres den i mundrette stykker, der fritteres til de bliver let gyldne (det tager cirka fem minutter, og olien skal være cirka 180 grader varm). Kikærtefritterne drysses med lidt salt og kan serveres som forret med aioli eller som tilbehør til lyst kød.