
Opskrift på pandestegt laks
Sprødstegt laks med nye kartofler, brunet smør, krydderurter og rød spidskål. Laksefileten pandesteges sprød i smør og olie.
Nøglen til at få et lækkert stykke fisk er at bruge frisk fisk og gourmetsalte fisken 15 minutter inden den skal panden.
I GastroFun PREMIUM kan du (som altid) se hele videoen. Læs mere om PREMIUM her hvis du ikke allerede er medlem.

Pandestegt laks
Ingredienser
- 400 gram Laksefilet
- 10 gram Groft salt
- 10 gram Smør
- 1 spsk. Olie Smagsneutral
- Citronsaft
- 400 gram Kartoffel
- Salt
- 0.5 bunch Bredbladet persille
- 0.25 stk. Spidskål Rød
- 1 spsk. Olie
- Krydderier Salt og peber
Sådan gør du
Sprødstegt laks
Vi køber altid vores fisk hos en fiskehandler og på den måde kan vi altid få en laksefilet skåret fra hovedenden af fisken - det er den bedste udskæring til "laksebøffer". Del ikke laksen i mindre bøffer, det kan du gøre når de er færdigstegte.En af de vigtigste ting man skal huske på når man tilbereder kød/fisk er, at din råvare må være for kold når det kommer på panden. Hvis temperaturen er for lav, så ender kødet med at "koge" i stedet for at blive stegt. Tag derfor kødet ud i god tid, gerne 30 minutter før. Drys fisken med salt på begge sider, et kvarter før du skal stege det. Saltet er med til at trække væsken ud af kødet og gøre det mere saftigt. Varm en tykbundet pande op på mellemhøj varme med olie på. Dup fisken ren for salt, det kan gøres med køkkenrulle. Læg fileten på med skindsiden nedad og lad den stege i 2 minutter. Læg smørret på panden og giv fisken 3-4 minutter mere på skindsiden. Vend fisken og giv den 30 sekunder på den anden side. Dryp lidt citronsaft på fisken og server den sammen med en god flagesalt.
Sprødt salvie og rød spidskål
Del spidskålen i to og fjern de yderste blade. Bland olien sammen med salt og peber i en lille skål og pensl kålen på alle sider. Varm en pande høj på mellemhøj varme og steg kålene i 3-4 minutter på hver side. Salviebladene skal have 2-3 minutter på hver side. Som du kan se på billedet herunder, kan du sagtens stege det hele samtidig.Kartofler
Skrub/skræl kartoflerne og halver dem der er for store, så de alle har så ens en størrelse som overhoved mulig. Kog dem i alt fra 12-18 minutter i en gryde med lidt salt i vandet. Kartoflerne er klar når en de slipper ved at stikke en skarp kniv ind i dem. Når de er klar, vendes de kort i det resterende brunede smør i panden sammen med bredbladet persille, der er groft hakket.Server det hele samlet.