x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Pandekager med æble

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 24. august 2018

En god og nem opskrift på små pandekager med en lækker æblekompot som tilbehør. 


Redaktion: Se vores lækre pandekager uden sukker her.


Pandekager med æble

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 8 stk.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 1 deciliter Hvedemel
  • 1 deciliter Mælk
  • 1 stk. Æg
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1 tsk. Sukker
  • 1 pinch Salt fint salt
  • Smør til stegning
  • 3 stk. Æbler gerne en sort, der nemt koger ud
  • 3 spsk. Sukker
  • 1 tsk. Vaniljesukker

Sådan gør du

  • Pandekager:

    Pisk mel, mælk og æg sammen til en dej.
    Tilsæt sukker, salt og bagepulver og rør dejen godt sammen.
    Opvarm en pande med smør.
    Bag små, tykke pandekager på begge sider i smør, til de er gyldne og gennembagte. 
     

    Æblekompot:

    Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær dem i tern. 
    Kom æblerne i en gryde med lidt vand i bunden og bring gryden i kog. 
    Kog dem møre under låg - det tager cirka 15 minutter alt efter æblesorten. 
    Tag æblerne af varmen når de er møre og let udkogte. Smag til med sukker og vanillesukker.
    Server pandekagerne med æblekompotten.
    Pandekager
     
     
     

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.