Opskrift på pandekagelagkage
Pandekage-lagkage… ??
I lagene er skiftevis karamelskum og hindbærskum.
På toppen friske hindbær, hakket karamel og frysetørret hindbær.
Opskriften er til cirka 10 stk., hvilket er nok til 1 kage.

Antal: kage
Pandekagelagkage
Ingredienser
Pandekager
- 50 gram Havregryn 1 1/2 dl
- 50 gram Hvedemel Cirka 3/4 dl
- 3 stk. Æg
- 1.5 deciliter Mælk
- 1 deciliter Yoghurt Naturel
- 1 tsk. Vaniljepulver
- 1 tsk. Citronsaft
- Smør Til stegningen
Hindbærskum
- Husblas 3 blade
- 200 gram Frosne Hindbær
- 75 gram Sukker
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 2 deciliter Fløde
- 1.5 deciliter Yoghurt Naturel
Karamelskum
- 3 deciliter Fløde
- 0.5 dåse Karamelliseret mælk
Sådan gør du
Pandekager
- Blend alle ingredienserne sammen med stavblender og steg hver pandekage i lidt smør.
Hindbærskum
- Læg husblas i blød i koldt vand. Put hindbær, sukker og vanillesukker i en gryde og giv et kort opkog. Tag af varmen, blend med stavblender og smelt husblassen i den varme masse. Pisk fløden til skum, vend yoghurt i og vend derefter den let afkølede (gerne fingervarm) hindbærmasse i. Sæt på køl en times tid, til hindbærskummet har sat sig lidt.
Karamelskum
- Pisk fløden til skum, rør karamellen lidt rundt, så den blir blød og vend den i flødeskummet. Sæt på køl en halv times tid.
Samling af kagen
- Byg kagen direkte op på det fad, du vil servere den på. Start med en pandekage, smør den med karamelskum, læg en pandekage ovenpå og smør den med hindbærskum. Fortsæt til der ikk er flere pandekager. Øverst putter du karamelskum og friske bær, evt. andet pynt hvis du synes ? Opbevar kagen på køl til servering.
Noter
Tip! Sæt et par madspyd i, hvis kagen skal transporteres, så den ikke glider fra hinanden.
Kan evt også sidde i, når kagen skæres, så pandekagerne ikk glider. ☺️