Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Pæretærte med marcipan

Anne MetteAnne Mette Autzen

Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!

25. februar 2021
Lækker og nem pæretærte med marcipan. De sukkersyltede pærer spiller godt sammen med marcipanen og den sprøde tærtebund.

Opskrift på pæretærte med marcipan

Lækker og nem pæretærte med marcipan.

De sukkersyltede pærer spiller godt sammen med marcipanen og den sprøde tærtebund.

Pæretærte med marcipan


Antal: 1 tærte

Pæretærte med marcipan

Lækker og nem pæretærte med marcipan. De sukkersyltede pærer spiller godt sammen med marcipanen og den sprøde tærtebund.
Forfatter: Anne Mette Autzen
Ret: Bagning, Dressing, Sødt
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 40 minutter

Ingredienser

Dej

  • 2 stk. Æg
  • 100 gram Sukker
  • 100 gram Mel
  • 60 gram Smeltet smør
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 100 gram Marcipan revet
  • 4 stk. Pærer syltede, eller fra dåse.

Pynt

  • 2 spsk. Rørsukker
  • Flormelis

Sådan gør du

  • Smør et lille tærtefad.
  • Pisk æg og sukker til æggesnaps.
  • Pisk smørret i æggesnapsen i en fin tynd stråle.
  • Bland mel, bagepulver og vaniljesukker i dejen.
  • Fold til sidst revet marcipan i dejen. 
  • Hæld dejen i det smurte tærtefad.
  • Halvér dine pærer og tryk dem let ned i dejen.
  • Drys tærten med 2 spsk. rørsukker.
  • Bages i alm ovn ved 170 grader i ca. 40 minutter.
  • Tærten afkøles og drysses med flormelis.