x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Oksesteak med blomkålsbearnaise

FADLSFORLAG | 23. maj 2019

Nem og hurtig udgave af bøf bearnaise, hvor der er skruet ned for mængderne af smør og tilsat en masse blomkål i stedet for.

Retten kan laves på under 30 minutter, så der er ikke langt fra tanke til handling med denne ret.

Vi har opskriften fra bogen: “Nul hvede – glutenfri livretter“, hvor forfatteren Sandra Pugliese har fokus på at hjælpe hendes læsere med at leve så glutenfrit som overhoved muligt i dagligdagen.


Oksesteak med blomkålsbearnaise

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 2 Portioner
Forfatter: fadlsforlag

Ingredienser

Grillet steak:

  • 2 stk. oksebøffer ca. 400 gram i alt

Blomkålsbearnaise:

  • 200 gram Blomkål Renset vægt
  • 1 stk. Æggeblomme
  • 2 tsk. Smør
  • 0.5 tsk. Æbleeddike Alternativt hvidvinseddike
  • Estragon Frisk
  • Salt
  • Hvid peber Friskkværnet. Alternativt sort

Sådan gør du

Grillet steak:

  • Krydr bøfferne med salt og peber, og grill dem på en varm grillpande 2-3 minutter på hver side, alt efter hvor tykke de er, og hvor røde du ønsker dem.
     

Blomkålsbearnaise:

  • Skyl blomkålen, og del den i mindre buketter.
    Skyl, slyng og finthak estragonen.
    Kog en gryde op med letsaltet vand, og kog blomkålen i halvandet minut.
    Gem ½ dl af kogevandet, og kasser resten.
    Kør buketterne på en foodprocessor eller blender sammen med æggeblommen og smørret tilsat 2 spsk. af kogevandet, til du har en cremet sauce.
    Tilsæt lidt mere kogevand, hvis den er for tyk.
    Smag til med eddike, salt, evt. hvid peber og estragon.

Om forfatteren




Vi har fået opskriften fra bogen: "Nul hvede – glutenfri livretter"