x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Østersmayo

PER ASMUSSEN | 23. februar 2021

Mit bud på en lækker østers mayonnaise.

Efter at have lært stavblendertricket, må jeg indrømme at jeg nærmest aldrig laver Sauce Bearnaise eller mayonnaise uden en stavblender.

Derfor er mit udgangspunkt her også at bruge den til at lykkedes med en dejligt mayonnaise lavet med østers.

Alle mængderne er cirka mængder, så det handler om at smage den til.


Østersmayo

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Sauce, Tilbehør
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Antal: 3 personer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 2 stk. Østers
  • 1 stk. Æg
  • 0.5 tsk. Salt
  • 1 tsk. Citronsaft cirka
  • 1 deciliter Olie smagsneutral - f.eks. rapsolie

Sådan gør du

  • Åbn 2 østers og kom kødet og saften ned i et højt glas (brug f.eks. det der følger med til din stavblender).
    Tilsæt æg, salt og lidt citronsaft.
    Kom stavblenderen ned i bunden og blend det sammen. Det tager cirka 20-25 sekunder.
    Placer stavblenderen helt i bunden af glasset og hæld olie i.
    Blend mens den er i bunden og løft den meget langsomt opad mens den samler sig.
    Smag den evt. til med citronsaft/skal.
    Velbekomme.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.