Opskrift på Østersmayo
Mit bud på en lækker østers mayonnaise.
Efter at have lært stavblendertricket, må jeg indrømme at jeg nærmest aldrig laver Sauce Bearnaise eller mayonnaise uden en stavblender.
Derfor er mit udgangspunkt her også at bruge den til at lykkedes med en dejligt mayonnaise lavet med østers.
Alle mængderne er cirka mængder, så det handler om at smage den til.
Østersmayo
Ingredienser
- 2 stk. Østers
- 1 stk. Æg
- 0.5 tsk. Salt
- 1 tsk. Citronsaft cirka
- 1 deciliter Olie smagsneutral - f.eks. rapsolie
Sådan gør du
- Åbn 2 østers og kom kødet og saften ned i et højt glas (brug f.eks. det der følger med til din stavblender).
- Tilsæt æg, salt og lidt citronsaft.
- Kom stavblenderen ned i bunden og blend det sammen. Det tager cirka 20-25 sekunder.
- Placer stavblenderen helt i bunden af glasset og hæld olie i.
- Blend mens den er i bunden og løft den meget langsomt opad mens den samler sig.
- Smag den evt. til med citronsaft/skal.
- Velbekomme.