x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Nyfortolket rugbrødslagkage

HENRIETTE KRISTIANSEN | 6. april 2021

Her får I opskriften på en skøn klassiker i ny fortolkning: rugbrødslagkage med hvid chokolade/mokkaskum, boysenbærmarmelade, chokolade og hasselnødder.

Jeg lover! Rugbrød er faktisk ret fantastisk i bunde. Det tilføjer smag, struktur og sødme og i kombination med mild smag af kaffe, let syrlige bær og knasende nødder og chokolade, så har du altså et hit! 

Du skal nok kunne lide kaffe i kage til denne her, men kan du ikke det, udelader du bare kaffen og nøjes med en ren chokoladeskum.

Opskriften her er lavet i en Ø20 cm form.


Nyfortolket rugbrødslagkage

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 1 kage
Forfatter: Henriette Kristiansen

Ingredienser

Mokkaskum

  • 2 deciliter Piskefløde
  • 0.5 deciliter Kaffe kan erstattes af fløde
  • 200 gram Chokolade hakket, hvid eller mørk

Rugbrødsbunde

  • 150 gram Brun farin
  • 5 stk. Æg delt i æggeblommer og hvider
  • 150 gram Rugbrød kernefrit
  • 50 gram Hasselnødder
  • 50 gram Mandler
  • 2 spsk. Kartoffelmel
  • 2 spsk. Kakao pulver
  • 2 tsk. Bagepulver
  • 1 pinch Salt

Desuden

  • 2 deciliter marmelade boysenbær-

Topping

  • 2 deciliter Hasselnødder grofthakket
  • 50 gram Mælkechokolade grofthakket

Sådan gør du

Mokkaskum:

  • Giv fløde og kaffe et kort opkog i en gryde.
    Tag af varmen og tilføj chokolade, rør til det er smeltet.
    Stil på køl et par timer, alternativt natten over.
    Skal det gå hurtigt, kan du købe en chokomoussé på brev, der bar skal piskes op med mælk - så den klar til brug.
     

Bunde

  • Tænd ovnen på 200 grader, alm ovn.
    Pisk farin og æggeblommer luftigt.
    Blend rugbrød og nødder og vend i æggesnapsen sammen med kartoffelmel, kakao, salt og bagepulver.
    Pisk hviderne stive og vend i.
    Put dejen i en en springform og bag 20 minutter.
     

Samling af kagen

  • Afkøl bunden, del den i 2.
    Pisk choko/kaffeblandingen til en luftig skum og saml kagen med et lag skum og marmelade på hver bund.
    Top med chokolade og nødder.

Om forfatteren


Instragram madblogger (henriette_ak)

Følg min Instagram profil her.