Go Back
+ servings
Servings: 1 kage

Nyfortolket rugbrødslagkage

Her får I opskriften på en skøn klassiker i ny fortolkning: rugbrødslagkage med hvid chokolade/mokkaskum, boysenbærmarmelade, chokolade og hasselnødder.
Author: Henriette Kristiansen
Ret: Dessert, Sødt
Køkken: Dansk
Keyword: Chokolade, Kage, rugbrød, Sødt
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
[the_ad id="142757"]

Ingredienser

Mokkaskum

  • 2 deciliter Piskefløde
  • 0.5 deciliter Kaffe kan erstattes af fløde
  • 200 gram Chokolade hakket, hvid eller mørk

Rugbrødsbunde

  • 150 gram Brun farin
  • 5 stk. Æg delt i æggeblommer og hvider
  • 150 gram Rugbrød kernefrit
  • 50 gram Hasselnødder
  • 50 gram Mandler
  • 2 spsk. Kartoffelmel
  • 2 spsk. Kakao pulver
  • 2 tsk. Bagepulver
  • 1 knivspids Salt

Desuden

  • 2 deciliter marmelade boysenbær-

Topping

  • 2 deciliter Hasselnødder grofthakket
  • 50 gram Mælkechokolade grofthakket
[the_ad id="127284"]

Sådan gør du

Mokkaskum:

  • Giv fløde og kaffe et kort opkog i en gryde.
  • Tag af varmen og tilføj chokolade, rør til det er smeltet.
  • Stil på køl et par timer, alternativt natten over.
  • Skal det gå hurtigt, kan du købe en chokomoussé på brev, der bar skal piskes op med mælk - så den klar til brug.

Bunde

  • Tænd ovnen på 200 grader, alm ovn.
  • Pisk farin og æggeblommer luftigt.
  • Blend rugbrød og nødder og vend i æggesnapsen sammen med kartoffelmel, kakao, salt og bagepulver.
  • Pisk hviderne stive og vend i.
  • Put dejen i en en springform og bag 20 minutter.

Samling af kagen

  • Afkøl bunden, del den i 2.
  • Pisk choko/kaffeblandingen til en luftig skum og saml kagen med et lag skum og marmelade på hver bund.
  • Top med chokolade og nødder.