x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Nutellasnurrer de luxe

HENRIETTE KRISTIANSEN | 16. oktober 2019

Onsdags snurrer til efterårshyggen..? Det blir et stort ja tak herfra! ?

De her nutellasnurrer er sååå for meget og totally worth it! ☺️

De er luftige og bløde, fyldt med nutella, chokolade, marcipan og knasende mandler på toppen… muuums… ?

De tar halvanden time fra start til slut, smager ekseptionelt godt lune, men gør det også godt afkølede og så er de fryseegnede.

Jeg siger go for it! ?


Nutellasnurrer de luxe

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 1 time 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 18 stk.
Forfatter: Henriette Kristiansen

Ingredienser

Dej

  • 50 gram Gær
  • 4 deciliter Mælk
  • 150 gram Smør
  • 1 spsk. Sukker
  • 0.5 tsk. Salt
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 0.5 tsk. Kardemomme
  • 1 stk. Æg
  • 8 deciliter Hvedemel
  • 2 deciliter Rugmel

Fyld

  • 150 gram Smør
  • 150 gram Marcipan
  • 100 gram Rørsukker
  • Nutella 1/2 glas
  • 100 gram Mørk chokolade hakket

Sådan gør du

  • Kom mælk og smør i en gryde og varm op til smørret er smeltet.
    Tag det af varmen, hæld det i en skål og rør gæren ud i den fingervarme blanding.
    Tilsæt sukker, salt, vaniljesukker, kardemomme og æg og rør godt.
    Tilsæt melet lidt efter lidt, mens du ælter dejen. Dejen skal være lidt klistret. Ælt godt til glat og fin dej.
    Tænd din ovn på 50 grader og stil skålen ind. Lad dejen lynhæve 30 min. (Alternativt kan du lade den hæve 1 time ved stuetemp)
    Lav fyld imens:
    Bland smør, sukker og marcipan i en skål og pisk godt sammen.
    Rul dejen ud til en firkant på cirka 50 x 60 cm og 0,5 cm i tykkelse.
    Smør nutellaen ud i et jævnt lag på hele dejen.
    Smør derefter remoncen ud ovenpå og drys med den hakkede chokolade
    Fold dejen sammen ved først, at folde den ene halvdel ind til midten og dernæst folde den anden halvdel ind over - så der nu er 3 lag. Tryk dejen lidt sammen.
    Skær dejen i cirka 3 cm strimler
    Skær hver strimmel igennem på midten, men ikke helt igennem - stop et par centimeter fra toppen. Sno de 2 "strimler" om hinanden. Bind en knude med den nu snoede strimmel og put enderne ind under.
    Kom snurrerene på en bageplade med papir og lad dem efterhæve cirka 15 minutter ved stuetemperatur. Skru ovnen op på 200 grader.
    Pensl kanelsnurrerne med et sammenpisket æg og drys med hakkede mandler
    Bag kanelsnurrerne ved 200 grader i cirka 15 minutter.
    Kom dem på en bagerist og afkøl.

Om forfatteren


Instragram madblogger (henriette_ak)

Følg min Instagram profil her.