x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Nutellakage

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 26. marts 2019

Nutella er ikke bare lækkert som pålæg, det er også yderst oplagt at bruge i kager og desserter.

Her får du opskriften på en dessert og kage, der smager intenst, blødt og sprødt på én gang. Server den som dessert med et en lækker kugle vaniljeis og nogle friske bær til eller som et stykke kage med en kop kaffe, præcis som den er. 

Derudover så er nutellakagen god at fryse, da den næsten er så god som nybagt, når den tøer op. På den måde har du altid noget at byde din gæster på, når de kommer forbi til en kop kaffe. 


Nutellakage

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Antal: 8 Portioner
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 100 gram Smør
  • 50 gram Sukker
  • 80 gram Hvedemel
  • 1 pinch Flagesalt
  • 3 stk. Æg
  • 200 gram Sukker
  • 150 gram Nutella
  • 60 gram Hvedemel

Sådan gør du

  • Bland sukker, mel og salt i en skål og kom smørret i.
    Smuldr smørret i og tryk dejen sammen - tilsæt evt. 1/2 spsk vand, hvis dejen er svær at samle.
    For en en lille bradepande med bagepapir og tryk dejen ud heri. Den skal være 0,5 cm i tykkelse. Prik bunden med en gaffel.
    Bag bunden ved 180 grader i ca. 15 minutter, til den er lidt gylden i kanterne.
    Pisk æg og sukker sammen til en tyk, hvid og skummende masse. Tilsæt nutella og mel og pisk det i.
    Fordel massen på den forbagte bund. Kom kagen tilbage i ovnen og bag den videre i ca. 25 minutter.
    Når overfladen er "puffet" op og kun lige bagt, tages kagen ud. Den må endelig ikke få for meget.
    Køl kagen helt af, inden den skæres i passende stykker.

Noter

TIP: Kagen kan fryses

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

Opskriften er inspireret af denne