x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Nougatsnitter

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 9. november 2018
Nemme og lækre snitter, til alle årstider

Er du lidt af en nougatgris, så er dette lige noget for dig.

En sprød bund, med en godt lag nougatchokolade og toppet med et lækkert lag mørkt chokolade.

Denne nougatsnitte, er perfekt også som konfekt til julen i mindre stykker. 

Men resten af året bliver den kun serveret i gode, sunde portioner.

Opskriften kræver ikke de store køkkenmaskiner eller evner i køkkenet, bare en sød tand og lidt tålmodighed.

For der er lige lidt ventetid, inden jordens bedste nougat snitter er klar….


Nougatsnitter

Nemme og lækre snitter, til alle årstider
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 4 timer
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 10 Snitter
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 80 gram Smør
  • 100 gram Havregryn
  • 75 gram Rørsukker
  • 50 gram mandelflager eller groft hakkede mandler
  • 400 gram Nougat
  • 50 gram Mørk chokolade
  • 200 gram Mørk chokolade
  • 1 spsk. Olie neutral
  • 1 spsk. Olie til at smøre formen

Sådan gør du

  • Bunden:

    Kom smør og rørsukker om i en mellemstor pande og lad det smelte sammen, ved middel varme. Det må ikke branke.
    Når smør og sukker er smeltet sammen, tilsættes havregryn og mandler og det hele røres sammen.
    Lad massen stege videre til havregrynet begynder at taget lidt farve. Det tager cirka 5 minutter. Karamellen må ikke bliver for mørk, så hold øje med din masse.
    Smør en form med lidt olie (18x18 centimeter - jeg brugte en folie bakke).
    Fordel massen i den smurte form og pres det let sammen med bagsiden af en ske.
    Sæt bunden på køl i en times tid, til den er kold.
     

    Nougat fyld:

    Kom nougat og chokolade op i en gryde og lad det smelte sammen. 
    Når nougatfyldet er en ensartet massen, hældes den over bunde og sættes tilbage på køl.
    Lad nougatfyldet sætte sig i en lille times tid.
     

    Chokolade top:

    Kom chokolade og lidt olie op i en gryde og lad chokoladen smelte.
    Hæld den smeltede chokolade, ovenpå nougatfyldet og sæt den tilbage på køl i minimum 2 timer, så det hele når at sætte sig.
    Er der tid, så lad den stå på køl natten over, men så længe kan man nok ikke helt vente - man kan jo altid lige skære en lille tester...:-)
    Skær dine snitter i passende størrelse og server.
     
    Nougat snitterne kan hold sig på køl i cirka 10 dage. men det er nu ikke for ofte de holder så længe her i huset.
    Nougatsnitter
    Nougatsnitter
     

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.