x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Nøddekage med jordbærskum, friske bær og chokolade

HENRIETTE KRISTIANSEN | 28. juni 2021

Skal du bage i weekenden…? Så kommer her et bud på en nem, hurtig og super lækker sommerkage:

Nøddebunde med chokoladestykker toppet med jordbærskum, friske bær og liiige lidt mere chokolade – mums!.

Jeg har bagt den til mine kollegaer i dag, jeg går nemlig på sommerferie i dag (yes! ??) og så er der tradition for en lille kage…

Kagen er både nem og hurtig at lave og gør det godt både til kaffen og som en super fin sommerdessert.

Opskriften er til 6 personer jeg har brugt en Ø 22 cm form.

Nøddekage med jordbærskum, friske bær og chokolade


Nøddekage med jordbærskum, friske bær og chokolade

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Bær, Nødder, Sødt
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 6 personer
Forfatter: Henriette Kristiansen

Ingredienser

Nøddebund

  • 2 stk. Æg
  • 75 gram Sukker
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 50 gram Hvedemel
  • 75 gram Mørk chokolade grofthakket
  • 100 gram nødder blendede, f.eks. mandler, hasselnødder, valnødder mv. - brug hvad du har

Jordbærskum

  • 2 deciliter Fløde
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 2.5 spsk. Jordbærmarmelade cremet eller blendet
  • 8 stk. Jordbær friske, skåret i små tern

Pynt

  • 150 gram Bær friske, f.eks. jordbær, blåbær, hindbær eller ribs

Sådan gør du

Nøddebund

  • Pisk æg og sukker luftigt.
    Vend øvrige ingredienser i.
    Beklæd en rund springform med bagepapir og hæld dejen i formen.
    Bag cirka 15 minutter i 200 grader forvarmet ovn (almindelig), til bunden er fast og gylden.
     

Jordbærskum

  • Pisk fløden til flødeskum og vend vaniljesukker, marmelade og bær i tern i.
    Fordel skummet på den afkølede bund og top med bær og chokolade - servér

Om forfatteren


Instragram madblogger (henriette_ak)

Følg min Instagram profil her.