Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Nemme boller

Anne MetteAnne Mette Autzen

Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!

8. oktober 2019

Opskrift på nemme boller

Sommetider har man bare lyst til at sprede hjemmet med duften af lune, hjemmebagte morgenboller.

Nemme boller

Og hvad er dejligere sådan en weekendmorgen end at vågne op til dén duft? Det er da den skønneste start på dagen og en dejlig ting at samle familien om.

Nemme boller

Disk op med det helt store morgenkomplet med friskpresset juice, hjemmelavet marmelade (for eksempel æbles-squash, jordbær-hindbær, jordbær-rabarber) og vafler eller pandekager (blåbærpandekager, bananpandekager eller en vegansk udgave) – og så har du vundet prisen som dagens helt i skysovs!

Nemme boller

 

Nemme boller opskrift


Antal: 18 boller

Nemme boller

Forfatter: Anne Mette Autzen
Forb. tid: 1 time 10 minutter
Tilb. tid: 12 minutter

Ingredienser

  • 1 pakke Gær øko
  • 8 spsk. Vand lunkent
  • 3 deciliter Sødmælk
  • 2 tsk. Salt
  • 1 spsk. Sukker
  • 1 tsk. Kardemomme
  • 600 gram Hvedemel
  • 1 Æg til pensling

Sådan gør du

    1. Rør gæren ud i det lunkne vand.
    2. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør dejen godt igennem. Tilsæt eventuelt lidt ekstra mel, hvis du synes, det er nødvendigt - dejen skal være smidig.
    3. Lad dejen hæve i 1 time.
    4. Form 18 boller af dejen, sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir og lad bollerne efterhæve i 30 minutter.
    5. Pensl bollerne med det sammenpiskede æg.
    6. Bag bollerne midt i ovnen ved 225 grader almindelig over- og undervarme i 12 minutter.
    7. Tag de færdige boller ud af ovnen, lad dem afkøle lidt og servér.