Opskrift på nemme boller
Sommetider har man bare lyst til at sprede hjemmet med duften af lune, hjemmebagte morgenboller.
Og hvad er dejligere sådan en weekendmorgen end at vågne op til dén duft? Det er da den skønneste start på dagen og en dejlig ting at samle familien om.
Disk op med det helt store morgenkomplet med friskpresset juice, hjemmelavet marmelade (for eksempel æbles-squash, jordbær-hindbær, jordbær-rabarber) og vafler eller pandekager (blåbærpandekager, bananpandekager eller en vegansk udgave) – og så har du vundet prisen som dagens helt i skysovs!
Nemme boller opskrift

Nemme boller
Ingredienser
- 1 pakke Gær øko
- 8 spsk. Vand lunkent
- 3 deciliter Sødmælk
- 2 tsk. Salt
- 1 spsk. Sukker
- 1 tsk. Kardemomme
- 600 gram Hvedemel
- 1 Æg til pensling
Sådan gør du
- Rør gæren ud i det lunkne vand.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og rør dejen godt igennem. Tilsæt eventuelt lidt ekstra mel, hvis du synes, det er nødvendigt - dejen skal være smidig.
- Lad dejen hæve i 1 time.
- Form 18 boller af dejen, sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir og lad bollerne efterhæve i 30 minutter.
- Pensl bollerne med det sammenpiskede æg.
- Bag bollerne midt i ovnen ved 225 grader almindelig over- og undervarme i 12 minutter.
- Tag de færdige boller ud af ovnen, lad dem afkøle lidt og servér.