Opskrift på napoleonshatte
UUUMS!! SE LIGE!! Er de ikke blevet fine?!
Jeg ELSKER de klassiske kager, og denne er ingen undtagelse!!
Det fortjener faktisk sin egen lille joke; Hvilken hat kan man rent faktisk spise?! NAPOLEONSHAT
Og her er min version af den lækre klassiker med mørdejsbund, kransekagefyld og dejlig chokolade i bunden!!
Haps haps!!
Napoleonshatte
Grej
- Skørebræt
- Foodprocessor (Valgfrit)
Ingredienser
Mørdej
- 325 gram Mel
- 100 gram Flormelis
- 150 gram Smør koldt
- 1 tsk. Vaniljepasta eller vaniljesukker
- 1 knivspids Salt
- 1 stk. Æg
Kransekage
- 275 gram Marcipan
- 100 gram Flormelis
- 1 stk. æggehvide
- 1.5 spsk. Pistacienødder hakkede (kan udelades)
Chokolade
- 200 gram Mørk chokolade
Sådan gør du
Mørdej
- Bland mel, flormelis, vanilje og salt i en skål. Skær smør i mindre tern og smuldr smørret i melet til det hele får en savsmuldslignende konsistens. Saml dejen hurtigt med ægget og kom dejen på køl i en lille halv time. Lad ikke dejen ælte for meget. TIP: kan med fordel laves i en foodprocessor! Rul mørdejen ud på et meldrysset bord til ca. 3-4 mm og udstik cirkler i ca. 8-9 cm.
Kransekage
- Bland alle ingredienser sammen til en ensartet masse og lad kransekagemassen hvile en lille halv time på køl. Tag kransemassen ud og form 16 små kugler på størrelse med en bordtennisbold, ca. 23-25 gram, og placer en kugle på hver mørdejscirkel (brug fugtige hænder til at sørge for, at kransemassen ikke klistrer). Tryk og fold mørdejen ind tre steder, så den fæstner til kransekagemassen. Brug tre fingre og giv det et let tryk, så mørdejen sidder fast i kransemassen og hatten har fået sin “trekant-form”. Dyp evt. hattene i hakket pistacie. Bag hattene i ovn ved 200 gram almindelig ovn i ca. 8-9 minutter til toppen og siderne er gyldne. Tag dem ud og lad afkøle helt.
Chokolade
- Smelt chokoladen - temperer den gerne - og dyp bunden af napoleonshattene. Skrab forsigtigt bunden mod kanten af skålen, så det bliver et tyndt og fint chokoladelag. Læg hattene med bunden i vejret, så den står skrå og lad chokoladen sætte sig inden servering! God fornøjelse med det ?