ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Napoleonshatte

MICKICHENG | 27. november 2020

UUUMS!! SE LIGE!! Er de ikke blevet fine?!

Jeg ELSKER de klassiske kager, og denne er ingen undtagelse!!

Det fortjener faktisk sin egen lille joke; Hvilken hat kan man rent faktisk spise?! NAPOLEONSHAT

Og her er min version af den lækre klassiker med mørdejsbund, kransekagefyld og dejlig chokolade i bunden!!

Haps haps!!


Antal: 16 stk.

Napoleonshatte

No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: MickiCheng
Forb. tid: 1 time 10 minutter
Tilb. tid: 9 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Grej

Ingredienser

Mørdej

  • 325 gram Mel
  • 100 gram Flormelis
  • 150 gram Smør koldt
  • 1 tsk. Vaniljepasta eller vaniljesukker
  • 1 knsp. Salt
  • 1 stk. Æg

Kransekage

  • 275 gram Marcipan
  • 100 gram Flormelis
  • 1 stk. æggehvide
  • 1.5 spsk. Pistacienødder hakkede (kan udelades)

Chokolade

  • 200 gram Mørk chokolade

Sådan gør du

Mørdej

  • Bland mel, flormelis, vanilje og salt i en skål.
    Skær smør i mindre tern og smuldr smørret i melet til det hele får en savsmuldslignende konsistens.
    Saml dejen hurtigt med ægget og kom dejen på køl i en lille halv time.
    Lad ikke dejen ælte for meget.
    TIP: kan med fordel laves i en foodprocessor!
    Rul mørdejen ud på et meldrysset bord til ca. 3-4 mm og udstik cirkler i ca. 8-9 cm.
     
     

Kransekage

  • Bland alle ingredienser sammen til en ensartet masse og lad kransekagemassen hvile en lille halv time på køl.
    Tag kransemassen ud og form 16 små kugler på størrelse med en bordtennisbold, ca. 23-25 gram, og placer en kugle på hver mørdejscirkel (brug fugtige hænder til at sørge for, at kransemassen ikke klistrer).
    Tryk og fold mørdejen ind tre steder, så den fæstner til kransekagemassen.
    Brug tre fingre og giv det et let tryk, så mørdejen sidder fast i kransemassen og hatten har fået sin “trekant-form”.
    Dyp evt. hattene i hakket pistacie.
    Bag hattene i ovn ved 200 gram almindelig ovn i ca. 8-9 minutter til toppen og siderne er gyldne.
    Tag dem ud og lad afkøle helt.
     

Chokolade

  • Smelt chokoladen - temperer den gerne - og dyp bunden af napoleonshattene.
    Skrab forsigtigt bunden mod kanten af skålen, så det bliver et tyndt og fint chokoladelag.
    Læg hattene med bunden i vejret, så den står skrå og lad chokoladen sætte sig inden servering!
    God fornøjelse med det ?

Om forfatteren


Micki elsker kage, søde sager og alt godt inden for bagværk. Selvom Micki er god til at svinge kagerullen i køkkenet, nyder han også en god, hjemmelavet bearnaise og tykke, friterede fritter! Og en god, rød bøf!

Følg mig på Instagram her.