Opskrift på morgenboller
Friskbagte boller er en af de lækreste morgenmadsmåltider.
Denne opskrift er fantastisk, da dejen æltes dagen inden, så det eneste du skal gøre er at forme bollerne og pensle dem inden de ryger en tur i ovnen.
Vi har opskriften fra bogen: “Morgenmad“, der er skrevet af Marie Melchior og Betina Hastoft. De siger følgende om opskriften:
“Bollerne er gode, hvis man har gæster til morgenmad, da bollerne har forskellig topping, og det ser flot ud. Egner sig også til at fryse ned til andre morgenstunder.”
Morgenboller
Ingredienser
Boller
- 10 gram Gær
- 1 spsk. Havsalt
- 2 deciliter Kærnemælk
- 4 deciliter Vand Koldt
- 250 gram Fuldkornshvedemel Øland
- 450 gram Durum mel
Drys
- solsikkefrø
- Græskarkerner
- Birkes
- Speltflager
- 1 stk. Æg Til penslingen
Sådan gør du
- Smuldr gær i en stor skål. Tilsæt salt og vand. Rør melet i lidt efter lidt. Ælt dejen i mindst 15 minutter. Dejen skal være klistret. Læg den tilbage i skålen og drys mel over. Dæk til med film og sæt dejen på køl natten over. Ælt dejen igennem. Form boller og læg dem på bagepapir på en bageplade – de lægges så tæt, at de rører hinanden. Pensl med æg og kom forskelligt drys på de enkelte boller. Bag dem i en 200 °C varm ovn i 30-35 minutter. Afkøles på en bagerist. Bollerne er gode, hvis man har gæster til morgenmad, da bollerne har forskellig topping, og det ser flot ud. Egner sig også til at fryse ned til andre morgenstunder.