x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Molekylær banan milkshake

REDAKTION | 3. september 2018

Molekylær gastronomi er mange ting, og teknikkerne kan bruges i både det søde og det salte køkken.

Her bruger vi dem i en bananmilkshake, der er både sød og frisk på samme tid. 

Server milkshaken som dessert, eller lav den til børnene, der med garanti vil være vilde med den! 


Molekylær banan milkshake

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 2 Portioner
Forfatter: Redaktion

Ingredienser

  • 5 deciliter Mælk
  • 1 stk. Banan
  • 20 gram Sukker hvidt sukker, ikke rørsukker.
  • 0.5 stk. Vaniljestang eller 1/2 tsk vaniljepulver
  • 1 pinch Kanel stødt
  • 1 gram Xanthan Gum
  • Isterninger

Sådan gør du

  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en lille, skarp kniv.
    "Mos" vaniljekornene sammen med lidt af sukkeret på skærebrættet  for at adskille vaniljekornene.
    Bland xanthangum med det hjemmelavede vaniljesukker.
    Hæld mælken i en blender og start den på det laveste trin.
    Mens du blender, tilføjes vanilje/xanthangumblandingen - blend fortsat langsomt, du må ikke skrue op for hastigheden.
    Skræl bananen og skær den i skiver.
    Tilsæt banan og kanel og blend videre, til drikken er jævn. 
    Tilføj til sidst isterninger og blend dem med, til isen er knust, og milkshaken har den rette konsistens. 
    Server i et højt glas med sugerør og evt. ekstra is.

Om forfatteren


Vores artikler er altid skrevet ud fra vores holdninger og de emner, vi interesserer os for. Skriv til os på redaktion@gastrofun.dk hvis du har feedback.

Molekymi.dk