Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Mayonnaise i sifonflaske

gastrofunlogoRedaktion
   
13. januar 2020
Mayonnaise kan være en tricky affære at begive sig ud i, fordi man risikerer at den skiller under piskningen - i hvert fald hvis man ikke er helt øvet

Opskrift på mayonnaise i sifonflaske

Mayonnaise kan være en tricky affære at begive sig ud i, fordi man risikerer at den skiller under piskningen – i hvert fald hvis man ikke er helt øvet.

Der er dog så meget at vinde, ved at lave det selv, da det smager meget bedre end den færdigkøbte slags. Ved at bruge en sifonflaske, omgår du fuldstændig behovet for piskning. Her ser du, hvordan du gør.


Antal: 1 portion

Mayonnaise i sifonflaske

Mayonnaise kan være en tricky affære at begive sig ud i, fordi man risikerer at den skiller under piskningen - i hvert fald hvis man ikke er helt øvet
Forfatter: Gæsteindlæg
Ret: Sauce
Køkken: Molekylær gastronomi
Tilb. tid: 1 minute

Ingredienser

  • 1 gram Xanthan Gum
  • 120 gram Pasteuserede æggeblommer eller blommerne fra to store æg
  • 20 gram Citronsaft
  • 1 tsk. Salt
  • 10 gram Vand
  • 4.5 deciliter Olie smagsneutral

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienser sammen i en skål og hæld det på sifonen.
  • Kom 1 gaspatron på 0,5 liters sifonflasken.
  • Ryst flasken kraftigt i et halvt minut.
  • Sæt flasken i køleskabet i 10 minutter, gerne længere.
  • Sprøjt indholdet ud af flasken - så er der mayonnaise. Husk at ryste flasken kraftigt først.