Opskrift på maste kartofler
Et lidt anderledes og virkelig lækkert kartoffeltilbehør, der kan serveres til mange forskellige former for kød.
Kartoflerne koges møre og mases derefter let med en gaffel, så de åbner sig. De dryppes med olie og krydres med paprika og salt, og resultatet bliver de lækreste kartofler med en sprød overflade og et blødt indre.

Antal: Portioner
Maste kartofler
Ingredienser
- 1 kilogram Kartofler
- Olivenolie
- Salt
- Paprika
Sådan gør du
- Skrub kartoflerne grundigt, så de er fri for jord og snavs. Kog kartoflerne i en gryde i rigeligt, saltet vand, til de er møre. Hæld vandet fra de kogte kartofler og lad dem dampe af, så overfladen tørrer en anelse. Brug en gaffel til at "mase" kartoflerne, så de bliver let åbne. Dryp lidt olie over kartoflerne og krydr med salt og paprika. Placer kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ved 220 grader i cirka 15 minutter. Giv dem gerne grill de sidste par minutter for at få overfladen flot gylden.