Disse lækre ishapsere smager fantastisk og leder tankerne hen imod Mars-is. De er super nemme at lave og vigtigere endnu - det kræver ingen ismaskine at lave den lækre is.

Opskrift på marsis kugler
Disse lækre ishapsere smager fantastisk og leder tankerne hen imod Mars-is.
De er super nemme at lave og vigtigere endnu – det kræver ingen ismaskine at lave den lækre is.

Antal: Stk
Marsis kugler
Disse lækre ishapsere smager fantastisk og leder tankerne hen imod Mars-is. De er super nemme at lave og vigtigere endnu - det kræver ingen ismaskine at lave den lækre is.
Ingredienser
- 250 gram Mælkechokolade Til chokoladeskallerne
- 0.5 liter Piskefløde Til isen
- 1 dåse Kondenseret mælk Til isen
- 150 gram Mælkechokolade Til isen
- 1 deciliter Vand Til karamellen
- 1 deciliter Sukker Til karamellen
- 0.5 deciliter Piskefløde Til karamellen
Sådan gør du
Kold karamel
Kom sukkeret op i en gryde og smelt sukkeret ved middel varm uden at røre i sukkeret. Når sukkeret er smeltet tilsættes vandet, tag straks gryden af blusset og lad det bruse af i 2 minutter. Sæt gryden tilbage på blusset og lad sukker og vand koge sammen. Når sukker og vand er blevet kogt sammen tilsættes fløden og gryden tages igen af blusset. Lad det bruse af, inden gryden igen sættes tilbage på blusset og det hele koges et par minutter endnu til en lækker tyk karamel. Kom karamellen op i en sprøjtepose og lig den på køl i en times tid. Imens:Chokoladeskal
Smelt 250 gram mælkechokolade i mikrobølgeovnen i 40-60 sekunder og rør godt rundt i skålen, så du er sikker på at al chokoladen er smeltet. Fordel den smeltede chokolade i silikoneformer (jeg brugt en med 24 små halv kugler og en med 8 mellem store halvkugler). Sørg for at halvkuglerne sider er fuldt dækket. Hæld den overskydende chokolade ud på et stykke bagepapir, når det er størknet, kan det komme tilbage i posen og bruges en anden gang. Sæt chokoladeskallerne på frost imens isen bliver lavet.Marsis
Smelt mælkechokoladen i mikrobølgeovn i ca. 40 sekunder og rør i skålen indtil chokoladen er helt smeltet. Sæt skålen med smeltet chokolade til side. Imens chokoladen afkøles lidt, piskes flødet til en let flødeskum. Når fløden begynder at lave små toppe, tilsættes den kondenseret mælk og den smeltet chokolade og pisk den let sammen i 2-3 minutter, herefter vendes ismassen med en dejskaber til en homogen masse, kom ismassen op i en sprøjtepose. Tag chokoladeskallerne ud af fryseren. Kom lidt afkølet karamel i hver af chokoladeskallerne. Top nu chokoladeskallerne af med ismassen, sørg for at efterlade plads til at lukke chokoladeskallerne med smeltet chokolade. Sæt de fylde chokoladeskallerne tilbage på køl i 1-2 timer til isen har sat sig. Smelt resten af mælkchokoladen fra tidligere og rør alle klumper ud. Tag de frosne chokoladeskallerne med is op og luk skallerne med det smeltede chokolade. Fjern overskudschokoladen fra formen og sæt chokoladeskallerne tilbage på frost natten over. En lækker og let is snack på en varm sommerdag.