Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Marokkansk kylling med ras el hanout

Jens Folke KøkkenkemistenKøkkenkemisten
 

Jens Folke, også kendt som Køkkenkemisten har altid brændt for at lave kvalitetsmad af gode råvarer og gerne helt fra grunden. Han fileterer fisk, slagter lam, opskærer rådyr, grise og gæs, laver pålæg og pølser, salter, varm- og koldrøger, tilbereder sous vide, samler spisesvampe og sanker vilde planter. Han har tidligere holdt kokkekurser for LOF i Holbæk, og fra 2014-2022 har han haft artikler i næsten hvert nummer af Dansk Kemi. Han er tourguide i Foreningen til Svampekundskabens Fremme, medlem af Det Danske Gastronomiske Akademi og skriver som forsker om gastronomi på Lex.dk, Danmarks on-line nationalleksikon.

5. august 2024
Prøv denne autentiske opskrift på marokkansk kylling med ras el hanout. Kyllingen marineres i en krydret blanding og serveres med oliven, saltsyltet citron, og friske krydderurter. Perfekt til en smagfuld og eksotisk middag!
Marokkansk kylling med ras el hanout

Opskrift på marokkansk kylling med ras el hanout

Marokkansk kylling med ras el hanout er en smagfuld ret, der bringer de autentiske aromaer fra det nordafrikanske køkken ind i dit hjem. Denne opskrift kombinerer krydrede oliven, saltsyltet citron og den karakteristiske ras el hanout-blanding, som tilsammen giver en dyb og kompleks smag. Kyllingen marineres i krydderierne for at sikre, at smagen trænger godt ind i kødet, og de grove grøntsager tilføjer en dejlig sprødhed og fylde til retten. Retten toppes med frisk krydderurt og mandelsplitter, som giver et ekstra pift og en lækker knasende tekstur. Serveret med blomkålsris eller ris med orzopasta, bliver denne kyllingeret en sand fornøjelse for smagsløgene. Gør dig klar til at nyde en eksotisk og farverig middagsoplevelse, der er både nem at lave og imponerende at servere.


Marokkansk kylling med ras el hanout
Servings: 4 personer

Marokkansk kylling med ras el hanout

Prøv denne autentiske opskrift på marokkansk kylling med ras el hanout. Kyllingen marineres i en krydret blanding og serveres med oliven, saltsyltet citron, og friske krydderurter. Perfekt til en smagfuld og eksotisk middag!
Author: Køkkenkemisten
Ret: Hovedret
Køkken: Middelhavet
Forb. tid: 2 timer
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredients

  • 1 stk. Hel Kylling eller halv
  • 2 fed Hvidløg hakket
  • 100 gram oliven med sten – gerne blandede
  • 1 stk. Citron saltsyltet, skåret i små tern
  • 1 spsk. Ras el Hanout
  • 20 gram Mandler skåret til splitter
  • Grøntsager grove, fx spidskål, løg mm.
  • Krydderurter f.eks. persille, merian, løvstikke til drys

Instructions

  • Kog ryg og lår i 20 minutter til en bouillon, men ikke brysterne.
  • Bland kyllingestykkerne med ras el hanout og lad det gerne marinere i et par timer.
  • Opvarm ovnen til 175°C.
  • Kom grove, snittede grøntsager i bunden af bradepanden.
  • Tilsæt hvidløg, bouillon, saltsyltet citron og oliven.
  • Læg kyllingestykkerne ovenpå og kom bouillonen ved.
  • Grill kyllingen i ca. 15 minutter til skindet er gyldent, kør videre med varmluft i 5 minutter; i alt 20 minutter.
  • Drys med hakket krydderurt og mandelsplitter inden servering.
  • Serveringsforslag: Server med blomkålsris eller ris med orzopasta.