x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Marengs med is, fløde og jordbær

ANNE METTE AUTZEN | 18. juli 2019

Dejlig sommerlig isdessert af marengs med is, fløde og jordbær.

Det er som om, de lette, luftige og søde marengs har fået et comeback i dessertrepertoiret! De sprøde marengs er et lækkert tilbehør til både frugt og forskellige isdesserter, og det er perfekt til at runde sommerens mange grillaftener af – eller en dejlig fødselsdagsfest i eftermiddagssolen.

Sommetider må desserten dog gerne være lidt hurtig at forberede, så jeg i stedet kan bruge tiden med mine gæster, og selvom marengs er forholdsvis nemt at kaste sig ud i, så kan man nu sagtens slippe afsted med at bruge en marengsbund fra supermarkedet i ny og næ. Det kan der faktisk blive en superskøn og nem dessert ud af!

Det er faktisk usikkert, hvor marengs egentlig stammer fra, selvom det ofte forbindes med både Schweiz, Italien og Frankrig. Der er dog ingen tvivl om at navnet er fransk. Navnet, meringue, optræder første gang på skrift i en fransk kogebog fra 1692, så marengs er under alle omstændigheder en efterhånden ældre madame! Hun holder sig dog ret godt 😉

Marengs er altid baseret på sukker og æggehvider, men derudover findes de i et hav af udgaver tilsat eksempelvis karamel eller hindbær. Marengs indgår i mange dessertklassikere, herunder Key lime pie, Baked Alaska, Pavlova, Tarte au citron, og nå ja, de helt almindelige kyskager.


Marengs med is, fløde og jordbær

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Antal: 8 personer
Forfatter: Anne Mette Autzen

Ingredienser

  • 1 Marengsbund enten færdigkøbt eller hjemmelavet
  • 1 liter Vaniljeis
  • 0.25 liter Piskefløde
  • 250 gram Jordbær

Sådan gør du

    1. Start ud med at skylle jordbærrene.
    2. Skær herefter jordbærrene i kvarte. Bevar den grønne top for dekorationens skyld.
    3. Tag en skål.
    4. Hæld piskefløden i skålen.
    5. Pisk fløden til skum.
    6. Pak marengsbunden ud og læg den på et fad.
    7. Åbn pakkken med is.
    8. Fordel først isen på marengsbunden.
    9. Kom nu flødeskummet ovenpå isen.
    10. Fordel de kvarte jordbær ovenpå flødeskummet.
    11. Afpynt som ønsket, for eksempel med spiselige pyntehjerter og lys.

Om forfatteren


Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!