Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Manhatten

Thomas NielsenThomas Tranegaard Nielsen
   

Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært i GastroFuns TV-køkken, samt medejer og del af redaktionen her på siden. Du kan også se ham i MasterChef 2021.

20. august 2023
Opdag tidløs elegance med vores Manhattan-drinksopskrift, der kombinerer bourbon, sød vermouth og bitters. Lær historien bag denne ikoniske cocktail, og find den perfekte ledsager til dine specielle øjeblikke og kulinariske oplevelser.
Manhatten

Opskrift på manhatten

Manhattan er en af de mest ikoniske klassiske cocktails, der går langt tilbage i historien. Dens præcise oprindelse er dog omdiskuteret og ikke helt klart dokumenteret. Men der findes flere bud på, hvor den kommer fra.
En populær historie hævder, at cocktailen blev opfundet i 1874 på Manhattan Club i New York City i forbindelse med en fest for den amerikanske politiker Samuel J. Tilden.
En anden populær teori hævder, at cocktailen blev opfundet af en bartender på Broadway i 1860’erne. Han lavede den til Jennie Jerome, som var amerikansk født og mor til den senere britiske premierminister Winston Churchill. Da Broadway ligger på Manhattan, siges dét at være kilden til navnet. Og der findes sikkert flere historier!

Den klassiske opskrift på en Manhattan består af bourbon eller rye whisky, sød vermouth og angostura bitter. Sød vermouth giver cocktailen sin karakteristiske sødme, og Angostura Bitter tilføjer en let bitterhed og dybde. Der findes også variationer som “Perfect Manhattan”, hvor med både sød og tør vermouth.
Manhattan serveres typisk i et afkølet martiniglas uden is og pyntes med et maraschino eller cocktailbær.
Manhattan har en velafbalanceret smagsprofil med en blanding af sødme, krydderi og bitterhed. Den søde vermouth giver en dyb, let krydret sødme, mens whiskyens robuste karakter og angostura bitter tilføjer kompleksitet og en let bitterhed.
Nyd den som aperitif før et måltid eller som en elegant drink i godt selskab. Den har en sofistikeret og klassisk aura, der gør, at den kan serveres både til finere selskaber, men også bare til en havefest!


Manhatten
Antal: 2 personer

Manhatten

Opdag tidløs elegance med vores Manhattan-drinksopskrift, der kombinerer bourbon, sød vermouth og bitters. Lær historien bag denne ikoniske cocktail, og find den perfekte ledsager til dine specielle øjeblikke og kulinariske oplevelser.
Forfatter: Thomas Tranegaard Nielsen
Ret: Drinks
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 1 minute
Tilb. tid: 1 minute

Ingredienser

  • 6 centiliter Bourbon Jim Beam black label eller Makers Mark
  • 3 centiliter Vermouth sød
  • 2 stænk Angostura Bitters
  • 1 stk. kirsebær maraschino kirsebær – til pynt
  • Isterninger

Sådan gør du

  • Kom is og vand i et martiniglas – for at afkøle det!
  • Fyld et røreglas med is.
  • Tilsæt 5 cl bourbon og 2,5 cl sød vermouth til røreglasset.
  • Tilsæt et par dråber angostura bitter.
  • Rør godt sammen i cirka 30 sekunder for at blande ingredienserne og køle dem ned.
  • Tøm martiniglasset for is og vand.
  • Sigt blandingen gennem en strainer over i glasset.
  • Pynt med et maraschino kirsebær i glasset.