Opskrift på mandelsmør
Dejlig opskrift på hjemmelavet mandelsmør, der bl.a. kan bruges til en brunch eller som ingrediens i hjemmelavede toblerone.
Du bestemmer selv hvor stor en portion du vil lave, det afhænger blot af hvor mange mandler du bruger.
Vi har denne opskrift fra bogen: “Fabelagtige fristelser“, hvor forfatteren Emma Martiny siger følgende om den:
“Mandelsmør er stjernenemt at lave, hvis blot du har en foodprocessor af ordentlig kvalitet. Har du sådan en i køkkenet, er det bare at komme i gang, for nøddesmør – hvad end det er lavet af mandler, peanuts, cashewnødder eller noget helt fjerde – er fantastisk at have på lager. Brug det enten som topping på en morgenmadsskål, på brød, i lækre desserter eller til at give nøddelækker smag og cremet konsistens til supper og dips.”
Mandelsmør
Ingredienser
- Mandler
- Salt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 150 grader. Fordel mandlerne på en beklædt bageplade, og bag dem i ovnen i 10-15 minutter, indtil de er let ristede, men ikke brune indeni. Tjek dette ved at bide en mandel over undervejs. Lad de ristede mandler køle en smule af, og kom dem derefter over i en foodprocessor sammen med en smule salt. Lad maskinen køre, indtil mandlerne først bliver til mel og dernæst begynder at blive flydende. Maskinen skal køre rimeligt længe, så skrab siderne fri for mandelsmulder fra tid til anden, og giv maskinen en lille pause, hvis den lyder, som om den kæmper for meget. ' Jo længere du lader foodprocessoren hakke mandlerne, jo mere flydende bliver mandelsmørret. Skrab mandelsmørret over i et skoldet syltetøjsglas, og opbevar det mørkt og køligt (evt. i køleskabet), indtil det er spist op.