x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Majspandekager

PER ASMUSSEN | 10. januar 2019

Dejlige og lækre majspandekager er en super god madpandekage. De er nemme at lave og utrolig alsidige når det kommer til hvad du kan komme i dem:

Brug dem til et mexicansk inspireret måltid med oksekød, majs og chili, sammen med kylling, ost og peberfrugter eller sammen med varmrøget laks og avocado.


Majspandekager

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Antal: 20 stk.
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 150 gram Hvedemel
  • 100 gram Majsmel
  • 70 gram Rugmel
  • 1 tsk. Salt
  • 8 deciliter Mælk
  • 4 stk. Æg
  • 0.5 deciliter Olie Smagsneutral

Sådan gør du

Dejen

  • Bland først alle de tørre ingredienser sammen i en stor skål (gerne på en røremaskine).
    Kør evt. ingredienserne igennem en sigte først, så du er sikker på at der ikke er klumper.
    Tilsæt herefter mælk, æg og olie under omrøring.
    Dejen skal være flydende og uden klumper.
    Lad den hvile i 15-20 minutter ved stuetemperatur inden du går i gang med at stege dem.
     

Stegning af pandekager

  • Vi kender alle det der med at den første pandekage aldrig bliver god. Det er forkert på alle måder.
    Det handler om at panden ikke er varm nok inden du går i gang. Så start f.eks. med at tænde panden på middelhøj varme 15 minutter før du går i gang (f.eks. i dejens hviletid).
    Har du olie i dejen, så behøver du ikke olie på panden hver gang.
    Jeg bruger generelt et decilitermål til at hælde dejen på min pande.
    Jeg tager cirka 3/4 dl dej og hælder på en skråtvendt pande, så dejen kan løbe ud på panden og blive jævnt fordelt.
    Steg dejen og når den begynder med at boble på overfladen, så er den klar til at blive vendt.
    Vend den med en spatel og bag den indtil den bliver gylden på den anden side også.
    Læg dem til side på et tallerken mens du bager resten.
    Majspandekager

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.