Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Majsbrød

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

20. marts 2019
Endnu et enkelt brød, der bages uden gær og derfor kan smækkes sammen i løbet af næsten nul komma fem. Det er i virkeligheden ikke brød, men en kage uden sukker, og jeg er helt vild med det. 

Opskrift på majsbrød

Lækker og velsmagende opskrift på et majsbrød lavet med få ingredienser.

Vi har opskriften fra bogen: “Hverdagsmad fra River Cottage“, hvor forfatteren Hugh Fearnley-Whittingstall siger følgende om opskriften:

“Endnu et enkelt brød, der bages uden gær og derfor kan smækkes sammen i løbet af næsten nul komma fem. Det er i virkeligheden ikke brød, men en kage uden sukker, og jeg er helt vild med det.

Basisudgaven smager himmelsk med bacon til morgenmad eller som tilbehør til supper eller sammenkogte retter med bønner. Men hvis du tilsætter nogle ekstra få ingredienser (se forslag nedenfor) bliver brødet et helt måltid, og du behøver måske bare at servere lidt røræg eller en salat ved siden af”.


Antal: 12 personer

Majsbrød

Endnu et enkelt brød, der bages uden gær og derfor kan smækkes sammen i løbet af næsten nul komma fem. Det er i virkeligheden ikke brød, men en kage uden sukker, og jeg er helt vild med det. 
Forfatter: Gæsteindlæg
Ret: Bagning
Køkken: Britisk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

  • 125 gram Majsmel Eller fint polentamel (eller brug halvt fin/halvt grov polenta – det giver bid
  • 125 gram Hvedemel
  • 2 tsk. Bagepulver
  • 1 tsk. Havsalt Fint
  • 0.5 tsk. Natron
  • 2 stk. Æg
  • 1 spsk. Honning Flydende. Eller brun farin
  • 1.5 deciliter Kærnemælk Eller yoghurt naturel
  • 1.5 deciliter Sødmælk
  • 25 gram Smør Usaltet og smeltet

Sådan gør du

  • Smør en kvadratisk bageform (23 x 23 x 4 cm)
  • Rør majsmel, hvedemel, bagepulver, salt og natron sammen i en stor skål.
  • Lav en fordybning i midten.
  • Pisk æg, honning eller sukker, kærnemælk eller yoghurt, mælk og smør sammen.
  • Hæld blandingen i fordybningen i de tørre ingredienser og rør rundt, til det er netop blandet.
  • Rør ikke for meget – et par klumper i dejen er helt i orden.
  • Det gælder om at få brødet i ovnen så hurtigt som muligt, når først natron og kærnemælk begynder at reagere.
  • Hæld dejen i formen og bag den i ovnen 20 minutter ved 220 grader, til brødet er gyldent og har sluppet formens sider en smule.
  • Tag formen ud af ovnen og stil den på en bagerist, hvor den køler af et par minutter, inden brødet skæres i firkanter.
  • Server det varmt. 

Noter

Variationer:
Majsbrød opfordrer nærmest til, at man eksperimenterer. Prøv at stilsætte stegte baconstumper, stegte stykker chorizopølse, hakkede oliven, svampe (stegt med hvidløg og krydret) og hakkede krydderurter fx koriander og purløg.
 

Majsbrød med cheddar, chili og forårsløg

Steg 6 forårsløg i skiver og 1/4 – 1 grøn eller rød chili, uden frø og finthakket, i 1 spsk rapsolie eller olivenolie, til det er blødt, men ikke har taget farve.
Tilsæt 50 g kogte majs (friske eller fra dåse).
Følg opskriften ovenfor, rør 50 g revet stærk cheddarost i de tørre ingredienser og tilsæt majs-blandingen med de våde ingredienser.