x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Majs på grill

PER ASMUSSEN | 24. juni 2021

Tro det eller ej, men indimellem får min sous vide faktisk en pause. Og selvom hele majskolber tilberedt i sous vide smager rigtig dejligt, så er det noget ganske andet, der virkelig batter herhjemme, når vejret ellers er til det: Grillede majskolber!

Det er virkelig én af sommerens allerstørste hits hjemme hos os. Grillede majskolber på terrassen på en varm sommerdag. Det er et tilbehør, der passer perfekt til alt lige fra grillet svinekød, fjerkræ og oksekød. Og så er det virkelig nemt at lave. Med friskrevet parmesan og grøn pesto udover, eller en klat koldt kryddersmør med friske krydderurter, så er der altså ikke et øje tørt. Denne gang serverede jeg majskolberne med koldt hjemmelavet smør og et drys flagesalt. Det var virkelig lækkert.

Grillet majs

Heldigvis er majs temmelig billige efterhånden, og du skal ikke køre langt ud på landet, før du bliver mødt af majsmarker og atter majsmarker. Majs er nemlig en utroligt taknemlig afgrøde, der er nem for landmanden at håndtere, samtidig med at den har et forholdsvist højt udbytte sammenlignet med for eksempel hvede.

 

Majs på grill opskrift


Majs på grill

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 3 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 4 stk. Majskolber
  • 15 gram Smør
  • Salt og peber evt. også paprika & cayennepeber
  • Flagesalt
  • 15 gram Smør

Sådan gør du

    1. Start med at trække bladene tilbage og fjerne fimrehårene.
    2. Smelt lidt smør (eller brug olie) og kom lidt salt og peber i det. Pensl majsene med smørblandingen.
    3. Kom bladene tilbage henover kolben igen.
    4. Læg de hele majskolber på grillen 30 minutter inden kødet er færdigt.
    5. Vend majskolberne hvert 5 minut, så de får en god brændt grillskorpe hele vejen rundt på bladene. 
    6. Tag majskolberne af grillen efter cirka 25 minutter.
    7. Skær dem over i halve og lad dem stå at køle af i et par minutter inden servering.
    8. Servér eksempelvis med koldt smør og et drys flagesalt.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.