Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Madpandekager med majsmel

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

4. april 2018

Opskrift på madpandekager med majsmel

Vi elsker pandekager og madpandekager er lækre til en frokost eller relativ nem aftensmad. Vores opskrift er med majsmel og egner sig godt til lidt stærkere mad, gerne kylling eller oksekød der er krydret med karry og chili. 


Antal: 4 Portioner

Madpandekager med majsmel

Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

  • 6 deciliter Mælk
  • 2 deciliter Hvedemel
  • 1 deciliter Rugmel
  • 1 deciliter Majsmel
  • 2 tsk. Salt
  • 3 stk. Æg
  • 3 deciliter Olie Smagsneutral

Sådan gør du

  • Hemmeligheden der gør at du lykkedes med alle dine pandekager (så den første ikke skal kasseres), er at du starter med at tænde for din pande på relativ høj varme inden du laver dejen. Så er den varm nok når du går i gang.
    Vi laver typisk større portioner (dvs. til mere end 2 personer som denne opskrift) på to pander ad gangen.
    Bland mel og salt i en skål og pisk det fri for klumper.
    Tilsæt mælken og rør igen godt rundt i det. Tilsæt derefter æggene til dejen.
    Tilsæt 0,5 dl olie til dejen og gem resten til mellem stegningen af hver pandekage.
    Tilsæt en smule olie på panden inden du hælder en lille deciliter dej på panden. Når dejen begynder at boble (hæve op/danne små lufthuller) skal den vendes.