x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Madpandekager med hvidkål

MONA | 11. oktober 2018

Lækre, grønne madpandekager med et fyldigt og mættende fyld af hvidkål, bønnespirer og revet ost.

Pandekager er altid godt, og ikke kun som dessert! Prøv disse madpandekager, som hele familien vil elske.

Der er masser af smag og fylde i denne version, men savner du kødet, kan du tilsætte lidt bacon til fyldet (se tip i noten).


Madpandekager med hvidkål

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Mona

Ingredienser

  • 130 clove Hvedemel
  • 0.5 tsk. Salt
  • 2 deciliter Mælk
  • 4 stk. Æg
  • 50 gram Smør smeltet
  • Smør til stegning
  • 50 gram Smør
  • 225 gram Bønnespirer
  • 225 gram Hvidkål eller spidskål
  • 3 stk. Løg
  • 1 clove Hvidløg kan undlades
  • 200 clove Revet ost
  • 3 spsk. Soja
  • 100 gram Revet ost til gratinering

Sådan gør du

  • Pandekager:

    Bland mel og salt i en skål.
    Tilsæt mælk, æg og smeltet smør og pisk dejen godt sammen - gerne med en elpisker.
    Bag pandekagerne på en pande i lidt smør.
     

    Fyld:

    Snit kålen fint og hak løg og hvidløg.
    Skyl bønnespirerne godt og lad dem afdryppe.
    Smelt smørret i en gryde og sauter grøntsagerne i fedtstoffet i et par minutter.
    Læg låg på gryden og dæmp varmen.
    Lad grøntsagerne dampe møre i et par minutter under låg.
    Tag gryden af varmen og lad grøntsagerne afkøle lidt.
    Kom revet ost og soja deri og vend godt rundt.
     

    Samling og tilberedning:

    Fordel fyldet på midten af pandekagerne.
    Rul dem sammen og læg dem i et ildfast fad med sammenføjningen nedad.
    Drys revet ost over pandekagerne og gratiner dem i ovnen i 20 minutter ved 200 grader.
    Server med en grøn salat som tilbehør.

Noter

Kan du ikke undvære kødet, så tilsæt 1 pakke bacon, når du svitser grøntsagerne - det smager også godt! 

Om forfatteren