ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Macarons med saltkaramel

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 14. januar 2018
Lækre kakaomacarons med saltkaramel

Denne opskrift på den klassiske, franske macarons er i en lidt anden retning end de normale sukkersøde macarons man plejer at få. Saltet og kakaoen giver en lækkert, men anderledes smag end du kender.


Antal: 30 Stk

Macarons med saltkaramel

Lækre kakaomacarons med saltkaramel
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Sødt
Køkken: Fransk
Forb. tid: 2 timer
Tilb. tid: 12 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 150 gram Sukker
  • 50 gram Vand
  • 100 gram æggehvider
  • 150 gram Mandelmel
  • 140 gram Flormelis
  • 10 gram Kakao pulver
  • 1 Rund tyl

Sådan gør du

  • Macarons består en skal i bunden med fyld i mellem og endnu en skal på toppen.

Skallerne

  • Varm sukkeret og vandet op i en gryde til 117 grader (brug et sukkertermometer).
  • Imens piskes 50 gram æggehvider stive i en skål med en håndmixer.
  • Når sukkersiruppen er oppe på 117 grader, tages gryden af varmen, og siruppen hældes i en tynd stråle ned i de piskede æggehvider, mens der forsat pisket indtil æggehviderne bliver til en sej og kold marengs. 
  • I en anden skål sigtes mandelmel, kakaopulver og flormelis sammen.
  • Derefter skal de sidste 50 gram æggehvider røres i (det tager lidt tid, inden alt melet er optages af æggehviderne).
  • Vend forsigtigt marengsen i melmassen.
  • Kom hele blandingen op i en sprøjtepose med en rund tyl.
  • Sprøjt 30 runde klatter ud på 2 bageplader med bagepapir.
  • Lad dine Macarons hvile på bagepladen i 30 min, inden de bages ved 150 grader i alm. ovn i 12 min ( bag en plade af gangen.)
  • Lad dem derefter køle af på bagepladen indtil de er helt kolde.

Fyldet

  • Her brugte jeg opskriften på bløde flødekaramel med salt.
  • Den lod jeg dog kun koge i 30 min. (normalt skal de have 50 min.). Herefter lod jeg den ligge på køl indtil jeg skulle samle dem.

Noter

Man kan med fordel benytte sig af en Macaron bagemåtte, det gør udsprøjtningen nemmere og mere ensformig. 
Sprøjteposerne har vi fundet her. 
Det glatte tyl vi brugte har vi fundet her.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.