Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Lynsaltede citroner

Jens Folke KøkkenkemistenKøkkenkemisten
 

Jens Folke, også kendt som Køkkenkemisten har altid brændt for at lave kvalitetsmad af gode råvarer og gerne helt fra grunden. Han fileterer fisk, slagter lam, opskærer rådyr, grise og gæs, laver pålæg og pølser, salter, varm- og koldrøger, tilbereder sous vide, samler spisesvampe og sanker vilde planter. Han har tidligere holdt kokkekurser for LOF i Holbæk, og fra 2014-2022 har han haft artikler i næsten hvert nummer af Dansk Kemi. Han er tourguide i Foreningen til Svampekundskabens Fremme, medlem af Det Danske Gastronomiske Akademi og skriver som forsker om gastronomi på Lex.dk, Danmarks on-line nationalleksikon.

29. oktober 2024
Prøv lynsaltede citroner – en hurtig og skarp smagsgiver til kød, fisk, og vegetariske retter, klar på et døgn og perfekt som krydderi.

Opskrift på lynsaltede citroner

Lynsaltede citroner er en hurtig og smagfuld måde at tilføje intens citrus og krydderi til dine retter. Denne metode giver citronerne en skarp og frisk smag, som minder om chilisauce og passer perfekt til både kød, fisk, linser og couscous. I modsætning til de langtidsfermenterede citroner, tager lynsaltede citroner kun et døgn at lave og kan holde sig i op til to uger. Denne opskrift kombinerer citronernes syrlighed med varme krydderier som paprika, spidskommen og gurkemeje, hvilket giver en kompleks og aromatisk smag.


Antal: 1 glas

Lynsaltede citroner

Prøv lynsaltede citroner – en hurtig og skarp smagsgiver til kød, fisk, og vegetariske retter, klar på et døgn og perfekt som krydderi.
Forfatter: Køkkenkemisten
Ret: Tilbehør
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 day

Ingredienser

  • 3 Citroner økologiske
  • 50 ml Citronsaft
  • ½ Rød chili hakket
  • 35 g Sukker
  • 7 g Salt
  • 1 fed Hvidløg knust
  • 5 g Paprika edelsüss
  • 3 g Spidskommen
  • 4 g Gurkemeje stødt

Sådan gør du

  • Halvér citronerne på langs og skær de to halvdele i papirtynde skiver på tværs.
  • Stød chilien med 15 g citronsaft til en grov pasta
  • Kom chilien og de øvrige ingredienser i en skål og bland det sammen med fingrene.
  • Kom det hele i et steriliseret glas og sæt det i køleskabet; så kan det holde i mindst to uge

Noter