Opskrift på lynsaltede citroner
Lynsaltede citroner er en hurtig og smagfuld måde at tilføje intens citrus og krydderi til dine retter. Denne metode giver citronerne en skarp og frisk smag, som minder om chilisauce og passer perfekt til både kød, fisk, linser og couscous. I modsætning til de langtidsfermenterede citroner, tager lynsaltede citroner kun et døgn at lave og kan holde sig i op til to uger. Denne opskrift kombinerer citronernes syrlighed med varme krydderier som paprika, spidskommen og gurkemeje, hvilket giver en kompleks og aromatisk smag.
Lynsaltede citroner
Ingredienser
- 3 Citroner økologiske
- 50 ml Citronsaft
- ½ Rød chili hakket
- 35 g Sukker
- 7 g Salt
- 1 fed Hvidløg knust
- 5 g Paprika edelsüss
- 3 g Spidskommen
- 4 g Gurkemeje stødt
Sådan gør du
- Halvér citronerne på langs og skær de to halvdele i papirtynde skiver på tværs.
- Stød chilien med 15 g citronsaft til en grov pasta
- Kom chilien og de øvrige ingredienser i en skål og bland det sammen med fingrene.
- Kom det hele i et steriliseret glas og sæt det i køleskabet; så kan det holde i mindst to uge