Opskrift på luksus spaghetti carbonara
Lækker luksus udgave af spaghetti carbonara.
Det gode ved denne luksus udgave af spaghetti carbonara er, at den er fyldt med lækre, smagsfulde ingredienser – og så tager det kun 30 minutter at trylle den sammen. Cabonaraen er med andre ord god til hverdagen, hvor det kniber med at finde tiden til køkkenet.
Dette er som bekendt en luksusudgave, hvilket skyldes de lækre ingredienser, der er valgt. Retten får en ekstra flot gul farve ved at bruge økologiske landæg og en mere cremet flødesmag ved at bruge Fløde 50 % i stedet for almindeligt piskefløde. Baconen er røget og tørsaltet og selvfølgelig også hjemmelavet.
Har du 30 minutter til aftensmaden? Så kan du uden problemer kaste dig ud i denne italienske klassiker, som er et hit blandt både børn og voksne.

Luksus Spaghetti Carbonara
Ingredienser
- 200 gram Bacon Tørsaltet
- 1 fed Hvidløg
- 1 stk. Skalotteløg Stort
- 0.5 deciliter Hvidvin
- 3 stk. Æg Økologiske
- 1 deciliter Fløde 50 %
- 100 gram Parmesan Friskrevet
- Krydderier Peber fra kværn, salt, eddike (f.eks. balsamico) og citronsaft
- 250 gram Spaghetti
- Salt Til kogevandet
Sådan gør du
- Skær bacon i tynde strimler og steg dem sprøde på en stor sauterpande. Tag dem af panden og placér dem på fedtsugende papir, behold fedtet på panden. Steg løg og hvidløg ved middel varme på panden i fedtet fra baconen. De skal ikke brunes, bare blive gennemsigtige. Tilsæt hvidvin og lad det koge ind - det tager 5 minutter. Sluk for blusset, når hvidvinen er fordampet. Pisk æggene sammen i en skål med parmesan, fløde, eddike, citronsaft og peber. Sæt til side. Kog din spaghetti efter pakkens anvisning, men giv dem lige 1 minut kortere, da de kommer i saucen bagefter og tilberedes færdig. Hæld vandet fra din spaghetti, men behold cirka 1 dl, da stivelsen er med til at jævne saucen. Hæld spaghettien og æggemassen sammen i panden med løg, hvidløg og hvidvinsreduktionen. Vend saucen rundt og tilsæt kogevandet fra spaghettien. Fortsæt med at vende pastaen indtil en har suget har saucen til sig. Når det ser fint ud, tilsæt bacon og lidt mere friskrevet parmesan og friskkværnet peber.