Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Lilla spidskålssalat med figner og honningristede blommer

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

8. maj 2024
Lækker sprød salat med søde blommer, rødbeder, friske figner, spinat og knasende hasselnødder. Alt sammen vendt i en simpel, men velsmagende dressing, der lige tilføjer det sidste pift til salaten.
Lilla spidskålssalat med figner og honningristede blommer

Opskrift på lilla spidskålssalat med figner og honningristede blommer

Lækker sprød salat med søde blommer, rødbeder, friske figner, spinat og knasende hasselnødder. Alt sammen vendt i en simpel, men velsmagende dressing, der lige tilføjer det sidste pift til salaten.

Dressingen er lavet af bare 3 ingredienser; olie, limesaft og honning, men den gør bare lige, at salaten får den helt rigtige balance mellem sødt/syrligt.

Salaten er hurtig at bikse sammen og ser både pæn ud og smager skønt! Jeg synes den passer perfekt til et stykke mørkt kød som her, men i grunden kan den gå som tilbehør til de fleste retter, eller bare spises som den er.


Lilla spidskålssalat med figner og honningristede blommer
Antal: 2 personer

Lilla spidskålssalat med figner og honningristede blommer

Lækker sprød salat med søde blommer, rødbeder, friske figner, spinat og knasende hasselnødder. Alt sammen vendt i en simpel, men velsmagende dressing, der lige tilføjer det sidste pift til salaten.
Forfatter: Henriette Kristiansen
Ret: Salat, Tilbehør
Køkken: Dansk
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredienser

Dressing

  • 1 spsk. Olivenolie
  • 1 tsk. Limesaft
  • 1 tsk. Honning flydende

Salat

  • 4-5 blade Spidskål lilla
  • 2 håndfuld Frisk spinat
  • 1/2 stk. Rødbede kogt og skrællet
  • 1 stk. Figner
  • 2 stk. Blommer
  • 1 spsk. Olivenolie
  • 1 spsk. Honning
  • 1 håndfuld Hasselnødder

Sådan gør du

  • Rør ingredienserne til dressingen sammen.
  • Snit kålen fint og vend den sammen med dressingen. Vend også spinaten i.
  • Skær rødbeden i tern og figenen i tynde skiver. Vend i salaten.
  • Skær blommen i skiver og steg dem på en pande sammen med olie og honning. De skal stege ca. 3 minutter ved høj varme. Vend et par gange undervejs.
  • Anret din salat på en tallerken eller et lille fad: kålblandingen nederst og top så med de honningristede blommer. Hak hasselnødder og drys dem øverst. Velbekomme!