
Opskrift på lilla spidskålssalat med figner og honningristede blommer
Lækker sprød salat med søde blommer, rødbeder, friske figner, spinat og knasende hasselnødder. Alt sammen vendt i en simpel, men velsmagende dressing, der lige tilføjer det sidste pift til salaten.
Dressingen er lavet af bare 3 ingredienser; olie, limesaft og honning, men den gør bare lige, at salaten får den helt rigtige balance mellem sødt/syrligt.
Salaten er hurtig at bikse sammen og ser både pæn ud og smager skønt! Jeg synes den passer perfekt til et stykke mørkt kød som her, men i grunden kan den gå som tilbehør til de fleste retter, eller bare spises som den er.

Lilla spidskålssalat med figner og honningristede blommer
Ingredienser
Dressing
- 1 spsk. Olivenolie
- 1 tsk. Limesaft
- 1 tsk. Honning flydende
Salat
- 4-5 blade Spidskål lilla
- 2 håndfuld Frisk spinat
- 1/2 stk. Rødbede kogt og skrællet
- 1 stk. Figner
- 2 stk. Blommer
- 1 spsk. Olivenolie
- 1 spsk. Honning
- 1 håndfuld Hasselnødder
Sådan gør du
- Rør ingredienserne til dressingen sammen.
- Snit kålen fint og vend den sammen med dressingen. Vend også spinaten i.
- Skær rødbeden i tern og figenen i tynde skiver. Vend i salaten.
- Skær blommen i skiver og steg dem på en pande sammen med olie og honning. De skal stege ca. 3 minutter ved høj varme. Vend et par gange undervejs.
- Anret din salat på en tallerken eller et lille fad: kålblandingen nederst og top så med de honningristede blommer. Hak hasselnødder og drys dem øverst. Velbekomme!