ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

LEGO flødeboller

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 7. januar 2018
Lækre, hjemmelavede LEGO flødeboller

LEGO flødeboller

Lækre, hjemmelavede LEGO flødeboller
No ratings yet
Udskriv Pin
Antal: 10 Stk.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 300 gram Hvedemel
  • 150 gram Smør stuetempereret
  • 100 gram Flormelis
  • 1 Æg
  • 6 æggehvider
  • 300 gram Sukker
  • 500 gram Mørk chokolade Til støbning af chokoladeskalder

Sådan gør du

  • Temperere chokoladen til støbning af skaller:
    Smelt den mørke chokolade over et vandbad, bring temperaturen op på 55 grader, sænk temperaturen til 28/29 grader og hæv igen temperaturen til 31 grader. Når temperaturen er oppe på 31 grader, er chokoladen klar til at blive hældt i LEGO formen. Sørg for at formen er fuldt dækket og hæld så den overskydende chokolade fra. Lad chokoladen tørre i formen med bunden i vejret, så evt. overskydende chokolade kan løbe fra.
    LEGO chokoladeskaller
    Mørdejsbund: 
    Bland hvedemel, flormelis, smør og et æg i en røremaskine og rør til dejen samler sig. Lad dejen hvile på køl i 30 min.
    Rul dejen ud til en stor firkant, og skær mørdejsbundene i de ønskede størrelser.
    Bag bundende ved 200 grader i 10-15 min, til de er gyldne. Lad bundende køle på en bagerist.
    LEGO flødeboller mørdejsbunde
    Flødebollefyld:
    Pisk æggehviderne stive, og pisk herefter sukkeren i lidt ad gangen imens der forsat piskes til alt sukkeren er i. Marengens skal være meget fast.
    Kom marengsen i en sprøjtepose med tyl.
    Chokodeskaller
    Samle LEGO flødebollerne:
    Vend chokolade skallerne ud af formen forsigtigt. 
    Fyld hver chokoladeskal med marengs og luk den med en bund.
    Flødebollerne er nu klar til at blive spist. 
    LEGO flødeboller
    LEGO flødeboller
     

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.