Lækre, hjemmelavede LEGO flødeboller


Ingredienser
- 300 gram Hvedemel
- 150 gram Smør stuetempereret
- 100 gram Flormelis
- 1 Æg
- 6 æggehvider
- 300 gram Sukker
- 500 gram Mørk chokolade Til støbning af chokoladeskalder
Sådan gør du
- Temperere chokoladen til støbning af skaller: Smelt den mørke chokolade over et vandbad, bring temperaturen op på 55 grader, sænk temperaturen til 28/29 grader og hæv igen temperaturen til 31 grader. Når temperaturen er oppe på 31 grader, er chokoladen klar til at blive hældt i LEGO formen. Sørg for at formen er fuldt dækket og hæld så den overskydende chokolade fra. Lad chokoladen tørre i formen med bunden i vejret, så evt. overskydende chokolade kan løbe fra.
Mørdejsbund: Bland hvedemel, flormelis, smør og et æg i en røremaskine og rør til dejen samler sig. Lad dejen hvile på køl i 30 min. Rul dejen ud til en stor firkant, og skær mørdejsbundene i de ønskede størrelser. Bag bundende ved 200 grader i 10-15 min, til de er gyldne. Lad bundende køle på en bagerist.
Flødebollefyld: Pisk æggehviderne stive, og pisk herefter sukkeren i lidt ad gangen imens der forsat piskes til alt sukkeren er i. Marengens skal være meget fast. Kom marengsen i en sprøjtepose med tyl.
Samle LEGO flødebollerne: Vend chokolade skallerne ud af formen forsigtigt. Fyld hver chokoladeskal med marengs og luk den med en bund. Flødebollerne er nu klar til at blive spist.
Om forfatteren
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.