Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Langtidshævede speltboller

Lene Barner Dyg

Efter at have levet med atopisk eksem hele mit liv, da ændrede jeg i 2018 min livstil og lever nu gluten og mælkefri. Det har haft stor betydning for mig, da min eksem nu næsten er væk.

13. juni 2018

Opskrift på langtidshævede speltboller

Denne opskrift er et sundere alternativ til den klassiske hvide/hvedebolle. Bollerne kan bruges til børnefødselsdag, hverdag og f.eks. burgerboller. Opskriften er på en stor portion, men du kan sagtens strække opskriften over et par dage, da du ikke behøver at bage al dejen på en gang.


Antal: 20 stk.

Langtidshævede speltboller

Forfatter: Lene Barner Dyg
Forb. tid: 12 timer
Tilb. tid: 14 minutter

Ingredienser

  • 10 gram Gær
  • 7 deciliter Vand
  • 10 gram Salt
  • 1 spsk. Olie Oliven
  • 2 tsk. Citronsaft
  • 1 kilogram Speltmel Usigtet

Sådan gør du

  • Dag 1

    Pisk vand sammen med gær, salt, olie og citronsaften. Brug gerne en røremaskine.
    Tilsæt cirka halvdelen af melet under omrøring. Derefter skal der tilsættes en smule af melet ad gangen.
    Dejen skal føles lind og til den lidt våde side, men være rørt godt igennem. Det kan sagtens tage op til 10 minutter.
    Del dejen i 4 dele og form 4-5 boller ud af hver del. Placer dem på bageplader beklædt med bagepapir og læg et vådt viskestykke henover. 
    Lad bollerne koldhæve i køleskabet i minimum 10 timer (det er smart at lave dejen om aftenen, så de koldhæver hele natten).
     

    Dag 2

    Tag det ønskede antal boller ud af køleskabet og lad dem hæve op ved stuetemperatur i cirka 20 minutter (uden viskestykket på). Det passer med den tid det cirka tager at varme din ovn op til 220 grader.
    Bag bollerne i 13-15 minutter ved 220 grader varmluft.