Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Lammeburger på grill

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

17. maj 2018
Serveret med sprøde kartofler og dressing

Opskrift på lammeburger på grill

Denne opskrift er på en burger med brioche bolle, grillet hakket lam, syltet selleri, hjemmelavet dressing og syltede rødløg.

Kødet er krogmodnet i 60 dage i modningsskab.


Se en teaser til vores video hvor vi laver burgerbollen her:

I GastroFun PREMIUM kan du selvfølgelig se hele videoen. Har du ikke adgang endnu, kan du tilmelde dig her.



Antal: 2 Portioner

Lammeburger på grill

Serveret med sprøde kartofler og dressing
Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 8 minutter

Ingredienser

  • 450 gram Hakket Lam Krogmodnet/Dryaged i 60 dage
  • Krydderier Salt og peber
  • 2 spsk. Mayonnaise Hjemmerørt/Hellmanns eller Miracel Whip
  • 1 spsk. Creme Fraiche
  • 1 clove Hvidløg
  • Krydderier Salt, peber og citronsaft efter smag
  • Krydderurter Timian og mynte
  • 500 gram Kartoffel
  • Krydderurter Frisk timian og rosmarin
  • Krydderier Salt og peber
  • 2 clove Hvidløg
  • 2 spsk. Olie Smagsneutral
  • 4 stk. Boller Brioche burgerboller
  • Ketchup
  • Knoldselleri Syltet
  • Syltede rødløg

Sådan gør du

  • Burgerbøf

    En af de vigtigste ting når man steger kød er temperaturer. Hvis kødet er for koldt, så "koger" man det i steget for at stege det og man får et helt andet resultat.
    Kødet skal derfor tages ud af køleskabet én time før det skal tilberedes og derfor kan man lige så godt forme bøfferne med det samme.
    Til disse hakkebøffer har vi brugt hjemmehakket lammekød fra 60 dages krogmodnet/dryaged, dansk lam.
    Lammefars
    Del farsen i 4 stykker og form 4 bøffer på et spækbræt. 
    Lammehakkebøffer
    Dæk dem til under et klæde og lad dem stå på dit køkkenbord indtil de skal tilberedes.
    Sørg for at din grill er rygende varm når kødet skal på. Drys det med salt og peber og steg det i 4 minutter på hver side.
    Lammehakkebøffer
    Kødet er klar til servering.
     

    Dressing

    Bland mayo og creme fraiche sammen og tilsæt salt, peber, citronsaft og revet hvidløg.
    Lad det trække i ca. 30 minutter og vend krydderurterne i kort før servering.
     

    Små grillede kartofler

    Tænd grillen og sørg for at den er på middelhøj varme. På en gasgrill gøres det typisk ved at sørge for at den inderste ring ikke er tændt og den yderste er næsten på fuld drøn.
    Vask kartoflerne og placer dem i en foliebakke. Skold hurtigt dine timian- og rosmarinkvist(e), vi gør det typisk ved at placere krydderurterne i en lille sigte og så skolde dem lynhurtigt under vores kogende vandhane (f.eks. sådan en her). Læg krydderurterne i foliebakken.
    Stænk kartoflerne med olien og krydr med salt og peber.
    Læg de 2 fed hvidløg ned i foliebakken og rør godt rundt i det hele med fingrene, så det hele bliver fordelt.
    Grillede babykartofler
    Placer foliebakken med kartoflerne på grillen og tilbered det i en time og sørg for at røre rundt/ryste foliebakken hver kvarter.
     

    Brioche burgerbolle

    Vi brugte burgerboller fra denne opskrift, men du sagtens bruge købe-burgerboller, almindelige burgerboller eller toastbrød til burgeren.
    Bare sørg for at bollen er lun ved at den har fået kort tid på både ydersiden og indersiden inden du serverer den. Hemmeligheden ved at riste bollen indvendig er at burgeren ikke bliver så våd, den bliver "beskyttet" af det ristede stykke. 
     

    Servering

    Skær din brioche bolle over og smør den med dressingen i overbollen og ketchup i underbollen.
    Læg bøffen på underbollen og derefter et par skiver syltet selleri og et par ringe syltede rødløg.
    Server med de sprøde kartofler ved siden og resten af dressingen som dyppelse. 
    Lammeburger

Noter

Krogmodnet/dryaged kød taber generelt mere væske end "almindeligt" vådmodnet kød som man køber i supermarkedet. Derfor skal man være forsigtig når man tilbereder det. Kødet må ikke få for meget, så bliver det tørt. Tilbered derfor kødet 1 minut mere på hver side hvis du ikke bruger krogmodnet kød.