
Opskrift på lammeburger på grill
Denne opskrift er på en burger med brioche bolle, grillet hakket lam, syltet selleri, hjemmelavet dressing og syltede rødløg.
Kødet er krogmodnet i 60 dage i modningsskab.
Se en teaser til vores video hvor vi laver burgerbollen her:
I GastroFun PREMIUM kan du selvfølgelig se hele videoen. Har du ikke adgang endnu, kan du tilmelde dig her.

Lammeburger på grill
Ingredienser
- 450 gram Hakket Lam Krogmodnet/Dryaged i 60 dage
- Krydderier Salt og peber
- 2 spsk. Mayonnaise Hjemmerørt/Hellmanns eller Miracel Whip
- 1 spsk. Creme Fraiche
- 1 clove Hvidløg
- Krydderier Salt, peber og citronsaft efter smag
- Krydderurter Timian og mynte
- 500 gram Kartoffel
- Krydderurter Frisk timian og rosmarin
- Krydderier Salt og peber
- 2 clove Hvidløg
- 2 spsk. Olie Smagsneutral
- 4 stk. Boller Brioche burgerboller
- Ketchup
- Knoldselleri Syltet
- Syltede rødløg
Sådan gør du
Burgerbøf
En af de vigtigste ting når man steger kød er temperaturer. Hvis kødet er for koldt, så "koger" man det i steget for at stege det og man får et helt andet resultat. Kødet skal derfor tages ud af køleskabet én time før det skal tilberedes og derfor kan man lige så godt forme bøfferne med det samme. Til disse hakkebøffer har vi brugt hjemmehakket lammekød fra 60 dages krogmodnet/dryaged, dansk lam.Del farsen i 4 stykker og form 4 bøffer på et spækbræt.
Dæk dem til under et klæde og lad dem stå på dit køkkenbord indtil de skal tilberedes. Sørg for at din grill er rygende varm når kødet skal på. Drys det med salt og peber og steg det i 4 minutter på hver side.
Kødet er klar til servering.
Dressing
Bland mayo og creme fraiche sammen og tilsæt salt, peber, citronsaft og revet hvidløg. Lad det trække i ca. 30 minutter og vend krydderurterne i kort før servering.Små grillede kartofler
Tænd grillen og sørg for at den er på middelhøj varme. På en gasgrill gøres det typisk ved at sørge for at den inderste ring ikke er tændt og den yderste er næsten på fuld drøn. Vask kartoflerne og placer dem i en foliebakke. Skold hurtigt dine timian- og rosmarinkvist(e), vi gør det typisk ved at placere krydderurterne i en lille sigte og så skolde dem lynhurtigt under vores kogende vandhane (f.eks. sådan en her). Læg krydderurterne i foliebakken. Stænk kartoflerne med olien og krydr med salt og peber. Læg de 2 fed hvidløg ned i foliebakken og rør godt rundt i det hele med fingrene, så det hele bliver fordelt.Placer foliebakken med kartoflerne på grillen og tilbered det i en time og sørg for at røre rundt/ryste foliebakken hver kvarter.
Brioche burgerbolle
Vi brugte burgerboller fra denne opskrift, men du sagtens bruge købe-burgerboller, almindelige burgerboller eller toastbrød til burgeren. Bare sørg for at bollen er lun ved at den har fået kort tid på både ydersiden og indersiden inden du serverer den. Hemmeligheden ved at riste bollen indvendig er at burgeren ikke bliver så våd, den bliver "beskyttet" af det ristede stykke.Servering
Skær din brioche bolle over og smør den med dressingen i overbollen og ketchup i underbollen. Læg bøffen på underbollen og derefter et par skiver syltet selleri og et par ringe syltede rødløg. Server med de sprøde kartofler ved siden og resten af dressingen som dyppelse.