x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Lagkage med chokolademousse og banan

HENRIETTE KRISTIANSEN | 11. juni 2019

Friday-cake… ?

Svampede bananbunde, fløjsblød karamelmoussé og intens chokolademoussé… ?

På toppen chokoladeganache, karamelmoussé-bomber, chokoladefrosting og chokoladepynt… ☺️?? –

God start på weekenden allesammen! ?


Lagkage med chokolademousse og banan

No ratings yet
Udskriv Pin
Antal: 1 kage
Forfatter: Henriette Kristiansen

Ingredienser

Bananbunde (3 bunde, Ø20cm)

  • 150 gram Smør Smeltet eller flydende smør
  • 150 gram Sukker
  • 4 stk. Æg
  • 3 stk. Moden Banan Most
  • 1 deciliter Mælk
  • 200 gram Hvedemel
  • 1 tsk. Bagepulver

Karamelmoussé (1 lag, Ø20cm)

  • Husblas 3 blade
  • 200 gram Kondenseret mælk
  • 100 gram Brun farin
  • 25 gram Smør
  • 4 deciliter Piskefløde

Chokolademoussé (1 lag, Ø20cm)

  • 4 deciliter Fløde
  • 1.5 deciliter Sukker
  • 1.5 deciliter Kakao Usødet
  • 1 tsk. Vaniljesukker

Chokoladeganache

  • 0.5 deciliter Fløde
  • 100 gram Mørk chokolade Hakket

Sådan gør du

Bananbunde

  • Pisk smør, sukker og æg luftigt.
    Rør de øvrige ingredienser i til fin, jævn dej.
    Bag 3 bunde i hver sin springform, cirka 20 minutter pr. bund, eller bag alle bunde i én form og skær dem ud bagefter.
    Så skal de have cirka 45 minutter.
    Begge ved 200 grader.
    Lad dine bunde afkøle.
    Placer én bund nederst i en springform.
     

Karamelmoussé

  • Udblød husblas i koldt vand.
    Kom kondenseret mælk, farin og smør i en gryde og varm op til det koger.
    Lad det små koge cirka 10 minutter under hyppig omrøring.
    Tilsæt 1 dl fløde lidt af gangen.
    Tag af varmen og opløs din afdryppede husblas i massen.
    Pisk de sidste 3 dl fløde til let skum og vend det lidt ad gangen i den lune karamel.
    Hæld det meste af din mousse på den afkølede bund og resten i halvrunde silikoneforme, hvis du vil ha bomber øverst på kagen.
    Sæt kage og bomber på køl til moussen er stivnet (1-2 timer). 


Chokolademoussé

  • Pisk alle ingredienser til en lækker, luftig moussé.
    Placer en kagebund ovenpå karamelmousséen og fordel chokolademousséen herpå.
    Gem lidt chokolademoussé til pynt.
    Put den tredje og sidste bund øverst.
     

Chokoladeganache 

  • Put fløde og chokolade i en gryde og smelt det sammen ved lav varme til fin, glat ganache.
    Hæld ganachen ud over din kage og sæt på køl.
    Når ganachen er stivnet, kan du pynte din kage med karamelmoussébomberne, chokolademoussé og toffifee eller andet chokolade.
    Have fun! ?

Om forfatteren


Instragram madblogger (henriette_ak)

Følg min Instagram profil her.