x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Lækre bløde bamseboller/fødselsdagboller

MADOGLIVSNYDERI | 16. november 2020

Jeg har bare en svaghed for hjemmebag, jeg elsker simpelthen bare duften af nybagte boller der osser i hjemmet bagefter.

Det dufter simpelthen bare af hygge?

Og så smager det jo så dejligt.

Lækre bløde bamseboller/fødselsdagboller


Lækre bløde bamseboller/fødselsdagboller

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 2 timer 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 18 stk.
Forfatter: madoglivsnyderi

Ingredienser

  • 50 gram Gær
  • 4 deciliter Mælk stuetemperatur
  • 200 gram Smør stuetemperatur
  • 1 deciliter Honning
  • 2 spsk. Vaniljesukker
  • 1 stk. Æg
  • 1000 gram Hvedemel
  • 1 stk. Æg sammenpisket, til pensling

Sådan gør du

  • Kom gær, honning og mælk i skålen på røremaskine, og opløs gæren heri.
    Tilføj smør, æg og vanilje og rør rundt 1 minut.
    Tilføj nu alt melet og lad røremaskinen ælte til dejen slipper kanten.
    Når dejen har sluppet kanten skal den ælte yderligere 5 minutter på middel fart.
    Lad dejen hæve 1,5 time under et rent klæde på køkkenbordet.
    Form bollerne og læg dem på en bradepande beklædt med bagepapir, lad bollerne efterhæve under et klæde 30 minutter.
    Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
    Pensl bollerne med et sammenpisket æg.
    Sæt bollerne ind i den forvarmet ovn i 20 minutter.

Om forfatteren


Maria opretter af madoglivsnyderi, jeg elsker mad, vin, bobler og alt der giver livet glæde og magi

Følg mig på Instagram her.