x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Kyllingelevermousse

GYLDENDAL | 30. juli 2019

Momses kyllingelevermousse med timian og Karl Johan-salt.

Levermousse er super dejligt på en skive rugbrød sammen med syltede rødløg.

Vi har opskriften fra bogen: “Naturlig mad“. Forfatteren Katrine Tuborgh skriver følgende om opskriften:

“Denne opskrift har jeg fået af min nabo, som også er min mor.

Når hun laver den, står alle i kø for at smage. Med den orange puré får den luftighed og lethed, men har du travlt, kan du godt udelade den.

Er postejen kun til voksne, kan du tilsætte ¼ dl cognac lige efter stegningen og lade det trække fem minutter.”


Kyllingelevermousse

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Gyldendal

Ingredienser

  • 1 stk. Skalotteløg Grofthakket
  • 2 clove Hvidløg Grofthakket
  • Frisk timian Et par kviste
  • 1 spsk. Smør Eller klaret smør til stegning
  • 500 gram Kyllingelever Renset, skyllet og grofthakket
  • Salt Karl Johan-salt eller urtesalt
  • Peber Friskkværnet
  • 150 gram Smør Eller klaret smør
  • 2 deciliter Pure Orange. Se opskriften i noten

Sådan gør du

  • Svits løg, hvidløg og timian på en meget varm pande med lidt smør.
    Tilsæt kyllingelever, og lad den stege 2-4 minutter.
    Krydr med salt og peber.
    Blend leveren med smørret og puréen, til det er helt glat og luftigt, og hæld det på rene glas.

Noter

Orange pure:

Ingredienser: Cirka 200 gram gulerødder, 200 gram sød kartoffel (eller hokkaido græskar) og 3-4 spsk. vand.
Skræl gulerødder og sød kartoffel/hokkaido, og skær dem groft ud. Kog grøntsagerne 6-8 min., eller til de er akkurat møre. Blend dem straks, og tilsæt vand, hvis nødvendigt. Puréen skal være meget fint blendet.

Om forfatteren


Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk

Naturlig mad

Opskriften kommer fra bogen: "Naturlig mad", skrevet af Katrine Tuborgh.

Bogen udgives af Forlaget Gyldendal og kan købes her.