Opskrift på kyllingelevermousse
Momses kyllingelevermousse med timian og Karl Johan-salt.
Levermousse er super dejligt på en skive rugbrød sammen med syltede rødløg.
Vi har opskriften fra bogen: “Naturlig mad“. Forfatteren Katrine Tuborgh skriver følgende om opskriften:
“Denne opskrift har jeg fået af min nabo, som også er min mor.
Når hun laver den, står alle i kø for at smage. Med den orange puré får den luftighed og lethed, men har du travlt, kan du godt udelade den.
Er postejen kun til voksne, kan du tilsætte ¼ dl cognac lige efter stegningen og lade det trække fem minutter.”

Kyllingelevermousse
Ingredienser
- 1 stk. Skalotteløg Grofthakket
- 2 fed Hvidløg Grofthakket
- Frisk timian Et par kviste
- 1 spsk. Smør Eller klaret smør til stegning
- 500 gram Kyllingelever Renset, skyllet og grofthakket
- Salt Karl Johan-salt eller urtesalt
- Peber Friskkværnet
- 150 gram Smør Eller klaret smør
- 2 deciliter Pure Orange. Se opskriften i noten
Sådan gør du
- Svits løg, hvidløg og timian på en meget varm pande med lidt smør. Tilsæt kyllingelever, og lad den stege 2-4 minutter. Krydr med salt og peber. Blend leveren med smørret og puréen, til det er helt glat og luftigt, og hæld det på rene glas.