Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Kyllingeburger

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

12. juni 2018
Burger med paneret kylling der har været en tur i frituregryden. ?Burgeren har det hele: sprødhed, saftig, luftig og velsmagende.

Opskrift på kyllingeburger

Burger med paneret kylling der har været en tur i frituregryden. Burgeren har det hele: sprødhed, saftig, luftig og velsmagende.


Antal: 4 Portioner

Kyllingeburger

Burger med paneret kylling der har været en tur i frituregryden. ?Burgeren har det hele: sprødhed, saftig, luftig og velsmagende.
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Hovedret
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 3 minutter

Ingredienser

  • 400 gram Hakket Kylling
  • 1 stk. Løg
  • 1 spsk. Hvedemel
  • 1 stk. Æg
  • Krydderier Salt og peber
  • 2 deciliter Panko Kan erstattes af rasp
  • 1 stk. Æg
  • 1 deciliter Hvedemel
  • stk. Krydderier Salt og peber
  • 4 stk. Boller Gerne brioche burgerboller
  • 8 skiver Bacon
  • 100 gram Spinat Kan erstattes af forskellige salater eller kål
  • 4 spsk. Mayonnaise

Sådan gør du

Kyllingefars

  • Hak løget og bland det sammen med farsen i en skål.
  • Tilsæt æg, salt, peber og hvedemel og rør godt rundt.
  • Del farsen i 4 stykker og form det til 4 bøffer a' la' oksehakkebøffer på et sprækbræt. De skal dog være så flade som overhoved mulig.
  • Sæt spækbrættet i fryseren (eller køleskabet) og lad det trække en lille time. 

Friturestegt, paneret kyllingebøffer

  • Brug 3 bøtter der er store nok til at kyllingebøfferne kan være der i.
  • Fordel panko, salt og peber i den ene, et pisket æg i den anden og hvedemelet i den tredje.
  • Vend bøfferne i hhv. mel, æg og pankoblandingen og frituresteg dem ved 180 grader i 3,5 minutter.
  • Tag bøfferne ud af frituregryden og læg dem på fedtsugende papir. 

Bacon

  • Du kan bruge hjemmelavet eller købebacon til opskriften.
  • Vi brugte hjemmelavet :-)Baconen blev stegt på en tør, tykbundet pande i 7 minutter på hver side ved mellemhøj varme.
  • Derefter blev den lagt på fedtsugende papir. 

Burger

  • Vi brugte brioche burgerboller til opskriften, men du kan sagtens bruge almindelige burgerboller eller købe-boller.
  • Bollerne blev skåret over og ristet på en brødrister, kun på indersiden.
  • Smør og over- og underbollen med mayo (du kan sagtens bruge ketchup i stedet for) og placer kyllingebøffen på underbollen.
  • Fyld på med bacon, spinat og syltede rødløg og server med pommes frites.
  • Du kan sagtens erstatte de syltede rødløg med syltede agurker samt tilsætte agurk- og tomatskiver.

Noter

Opskrift på brioche burgerbolle.
Opskrift på almindelig burgerbolle.
Opskrifter på syltede rødløg i skiver og syltede rødløg i både.
Opskrift på hjemmelavet bacon.
Pankoen kan erstattes af rasp.