
Opskrift på kylling i karry med blomkål og æbler
Uhm – kylling i karry: Når det bare gerne må være nemt, klassisk og virkelig godt!
Jeg har piftet denne version op med lidt blomkål og æbletern i sovsen, hvilket giver fint modspil til den krydrede sovs.
Udgaven her er super nem – alt er egentlig bar puttet i gryden og så simrer det sammen, mens risene koges. Til sidst trækkes kyllingekødet fra hinanden for en ekstra lækker pulled effekt, tilbage i gryden med det og så er det klar.
Der er rig mulighed for at variere den her ret, prøv fx at tilføje peberfrugt eller små gulerodstern til sovsen – eller drop alle grøntsagerne og servér den helt plain.
Du kan også gå all in ala ristaffel og servere små skåle med topping til som fx majs, ananas, peanuts, syltede hvidløg, perleløg, kokosmel og mangochutney – kun fantasien sætter grænser.
Uanset hvad smager det dejligt og er en skøn børnevenlig hverdagsret.

Kylling i karry med blomkål og æbler
Ingredienser
- 4 deciliter Ris + letsaltet vand til kogning
- 1 stk. Løg finthakket
- Smør til stegning
- 400 gram Kyllingefilet
- 1 dåse Kokosmælk 400 ml
- 1 spsk. Karry
- 1 tsk. Sukker
- 1 stk. Bouillonterning hønse
- 150 gram Blomkål skåret i små buketter
- 1 stk. Æbler stort – skåret i små tern
- Salt og Peber evt.
Sådan gør du
- Sæt risene til kogning.
- Svits løgene i lidt smør til de er blanke.
- Tilføj kyllingefilet, kokosmælk, karry, sukker og bouillonterning til gryden – lad simre under låg 10 min.
- Del blomkål i små buketter og skær æbler i tern, tilsæt begge dele til gryden efter de 10 minutter og lad simre 15 min mere.
- Tag kødet op af gryden, træk det fra hinanden med 2 gafler, put tilbage i gryden og vend rundt.
- Smag evt sovsen til med lidt salt og jævn den, hvis du synes.
- Servér med ris og et drys persille