x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Kylling i filodej

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 15. august 2018

En let og lækker hverdagsret med sunde og fedtfattige ingredienser som kylling, filodej og grønkål.

Retten minder lidt om Cordon Bleu, men i en anderledes og lettere udgave. Den sprødristede grønkål er virkelig lækker og sætter prikken over i’et.   


Kylling i filodej

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 2 Personer
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 2 stk. Kyllingebryst vælg et par gode, store kyllingebryster
  • 2 loaf Serranoskinke kan erstattes af parmaskinke eller kogt skinke
  • Sennep dijonsennep, til at smøre på kødet (kan undlades).
  • 1 stk. Mozarella 1 frisk bøffelmozzarella, i skiver
  • Krydderier salt, peber og evt. frisk timian eller rosmarin
  • Filodej
  • 1 stk. Æg til pensling
  • 250 gram Grønkål kan evt. købes færdigsnittet i supermarkedet.
  • 3 spsk. Olivenolie
  • Krydderier salt og peber

Sådan gør du

  • Kylling:

     
    Skær kyllingebrysterne næsten igennem på langs, så der dannes en dyb "lomme" i kødet. Drys med salt og peber og smør eventuelt med et tyndt lag dijonsennep.
    Læg en skive skinke og et par skiver mozzarella på hvert stykke kød. Drys også gerne med blade af timian eller frisk rosmarin.
    Pak kødet sammen om fyldet og pak hvert stykke ind i filodej - se anvisning på pakken.
    Pensl filodejen med sammenpisket æg.
    Læg kødet på et stykke bagepapir på en bageplade.
    Bag kyllingen i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter, afhængig af kødets tykkelse.  
     

    Sprød grønkål:

    Skyl og tør grønkålen. Det er vigtigt, at den er helt tør, før du går videre i processen.
    Kasser stokkene og riv bladene i mindre stykker.
    Kom bladene i en stor frysepose og hæld olien i. Masser olien rundt i posen, så alle blade dækkes af et tyndt lag olie.
    Fordel grønkålen på en bageplade med bagepapir.
    Bag grønkålen i ovnen i cirka 10 minutter ved 125 grader varmluft - hold øje med ovnen, da grønkålen hurtigt bliver sort!
    Tag pladen ud af ovnen og drys de sprøde grønkålsblade med salt.
    Server straks!
     

    Servering:

    Server kyllingen med ovnbagte kartoffelbåde og sprød grønkål.
     
    Kylling i filodej

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.